Live

Procurorul general al SUA: Nu există dovezi privind fraude care ar fi putut schimba rezultatul alegerilor prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
Procurorul general al SUA, Bill Bar. Foto: Mark Wilson/ Getty Images

Departamentul de Justiție al SUA nu a găsit dovezi care să susțină acuzațiile de fraudă pe scară largă care ar fi putut schimba rezultatul alegerilor prezidențiale de luna trecută, a spus procurorul general al SUA William Barr într-un interviu pentru Associated Press, citat de CNN.

„Până în prezent, nu am văzut fraude la o scară care ar fi putut da un rezultat diferit la alegeri”, a spus Barr.

Barr, care înainte de alegeri a susținut afirmațiile președintelui în exercițiu Donald Trump potrivit cărora votul prin corespondență nu e sigur, a spus că atât Departamentul Justiției, cât și Departamentul pentru Securitate Internă au analizat acuzațiile de fraudă și le consideră nefondate.

„A existat o acuzație că ar fi existat o fraudă sistemică și anume că mașinile de numărat au fost programate pentru a distorsiona rezultatele alegerilor. Departamentul Justiției și Departamentul pentru Securitate Internă au analizat acest lucru și, până acum, nu am văzut nimic care să demonstreze acest lucru”, a spus el.

Declarațiile lui Barr vin la câteva săptămâni după ce un fost oficial al securității cibernetice a respins în mod public afirmațiile lui Trump, făcându-l pe președinte să îl concedieze.

Doi avocați care lucrează pentru Trump au respins evaluarea lui Barr marți, repetându-și afirmațiile că dețin „dovezi ample ale votului ilegal în cel puțin șase state”.

„Cu cel mai mare respect față de procurorul general, opinia sa pare a fi fără a avea cunoștință sau fără investigarea neregulilor substanțiale și a dovezilor fraudelor sistemice", au declarat avocații Rudy Giuliani și Jenna Ellis într-o declarație.

Anterior, Barr a susținut afirmații similare cu cele pe care le-a făcut Trump, inclusiv în septembrie, când a condamnat statele care foloseau votul prin corespondență în timpul pandemiei de coronavirus.

„Oamenii care încearcă să schimbe regulile petru această metodă, care este supusă fraudei și constrângerilor - este nesăbuit și periculoas și oamenii se joacă cu focul”, a spus atunci Barr.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump, discurs șocant în New Jersey: Hannibal Lecter este un om minunat. De multe ori avea un prieten la cină

Trump infirmă zvonurile că o va desemna vicepreședinte pe Nikki Haley și îi dorește „tot binele din lume”

Nikki Haley ar putea să fie nominalizată pentru funcția de vicepreședinte de echipa lui Donald Trump (Axios)

Trump îl acuză pe Biden că „a abandonat total Israelul”: Joe-escrocul ia partea teroriştilor din Hamas

Partenerii noștri