Live

Profitul gigantului petrolier Saudi Aramco a scăzut cu aproape jumătate în ultimul trimestru

Data publicării:
Foto: Profimedia

Profiturile nete ale gigantului Saudi Aramco au scăzut cu 44,6% în T3/2020 pe fondul barierelor ridicate de pandemia în faţa industriei petroliere, transmite Mediafax.

Acţiunile marilor companii petroliere au scăzut semnificativ anul acesta, iar investitorii trag semnale de alarmă vis-a-vis de impactul pe care în generează coronavirusul asupra cererii şi tranziţiei pe termen lung a combustibililor fosili.

Aramco a înregistrat profituri de 11,79 miliarde de dolari în ultimul trimestru, de la 21,29 miliarde în aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania din Arabia Saudită a anunţat dividende de 18,75 miliarde de dolari pentru T2, pe care le-a acordat în timpul celui de-al treilea trimestru.

Aramco a declarat la începutul pandemiei că va majora producţia de petrol la valoarea record de 12,3 milioane de barili, după ce autorităţile din Rusia au refuzat să coopereze în vederea tăierii producţiei.

Astfel, preţul petrolului a scăzut atunci cu 25%, fapt ce a reprezentat cel mai mare declin de la Războiul din Golf din 1991.

Compania a tras anul trecut 29,4 miliarde de dolari în cea mai mare ofertă publică iniţială din istorie, depăşind astfel grupul chinez Alibaba, condus în trecut de miliardarul Jack Ma, care a atras 25 de miliarde în 2014 printr-o vânzare de acţiuni în Statele Unite.

Editor : G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Potop în Arabia Saudită. Școlile au fost închise, oamenii au fost avertizați că vor fi inundații. Imagini cu mașini luate de ape

Arabia Saudită are nevoie de 500 de miliarde de dolari pentru megaproiectul „orașului viitorului” și încearcă să-i obțină din China

Antony Blinken merge în Arabia Saudită pentru discuții privind încheierea unui armistițiu în Gaza

Gigantul petrolier saudit Aramco devine „partener mondial major” al FIFA

Partenerii noștri