Live

Proprietarul unei mașini Tesla a ars de viu în mașină pentru că portierele nu s-au deschis din exterior

Data publicării:
FOTO: tesla.com

Omar Awan își conducea mașina visurilor sale, dar la un moment dat a pierdut controlul. Mașina, o Tesla model S, a părăsit șoseaua din sudul Floridei și intrat într-un palmier.

Însă nu impactul l-a ucis, spun avocații familiei, ci caracteristicile mașinii sale. Ultimele sale clipe de viață au fost cumplite. După impact, bateria mașinii a luat foc, iar fumul și flăcările au umplut mașina, l-au sufocat și l-au ars de la picioare în sus. Lângă mașina lui s-au adunat imediat mai mulți oameni, dar nu au putut să-l ajute, potrivit The Independent.

Nu a putut fi ajutat, spun avocații, din cauza mânerelor retractabile care ar fi trebuit să iasă din portieră în momentul în care au detectat o cheie, dar nu au funcționat, iar primele persoane care au ajuns la fața locului nu au putut să deschidă portierele și să-l ajute.

În plângerea penală făcută de familie se precizează: „Focul a cuprins mașina și i-au provocat domnului Awan arsuri extrem de grave și asta din cauza mânerelor inaccesibile ale modelului S. Nu a existat nicio cale de a deschide portierele... Acest model de mașină este o capcană mortală”.

Omar Awan, 48 de ani, a fost anestezist și avea cinci copii. Stuart Grossman, avocatul familiei, spune că și-a cumpărat mașina din două motive: pentru că era prietenoasă cu mediul și pentru că ar fi fost mult mai sigură decât alte modele din categoria de lux.

Accidentul s-a produs în luna februarie, dar familia a dat în judecată fabricantul mașinii luna aceasta, după mai multe expertize. Avocatul a mai spus că medicul își putea permite orice tip de mașină de lux, dar a ales Tesla model S tocmai pentru că obținuse cel mai bun rating în ceea ce privește siguranța, potrivit producătorului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

S-a declanșat o „cursă pe viață și pe moarte” care va transforma cu totul cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume

Tesla recheamă aproape 4.000 de mașini Cybertruck din cauza pedalei de accelerație care se poate bloca în timpul mersului

Tesla va cere acţionarilor să restabilească pachetul de compensaţii de peste 55 de miliarde de dolari pentru directorul Elon Musk

O româncă ale cărei inițiale sunt gravate pe bateriile Tesla îl acuză pe Elon Musk că a ascuns un defect al mașinilor

Partenerii noștri