Live

Reacție dură a partidului lui Erdogan în cazul uciderii lui Jamal Khashoggi

Data publicării:
Jurnalistul Jamal Khashoggi, suprins pe o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul ţării sale la Istanbul a fost ”sălbatic planificată”, a declarat luni un oficial turc de rang înalt, adăugând că s-au depus ”eforturi semnificative” în vederea ascunderii crimei.

”Ne aflăm în faţa unei situaţii care a fost sălbatic planificată, iar eforturi semnificative au fost depuse pentru a ascunde” această crimă, a declarat, într-o conferinţă de presă, la Ankara, Omer Celik, purtător de cuvânt al AKP, partidul aflat la la putere în Turcia.

”Este o crimă extrem de complexă”, a adăugat el. ”Sper că toate elementele vor fi scoase la lumină şi că cei vonovaţi vor fi pedepsiţi, astfel încât acest gen de lucruri să nu-i mai treacă nimănui prin minte”, a continuat el.

Partidul aflat la putere în Turcia face aceste declaraţii cu o zi înaintea unor dezvăluiri promise de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan despre acest caz, care a şocat comunitatea internaţională şi a pătat imaginea prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman, supranumit ”MBS”.

Khashoggi, un jurnalist critic al puterii saudite, a fost ucis pe 2 octombrie, la vârsta de 60 de ani, la Consulatul Arabiei Saudite la istanbul.

Potrivit unor oficiali şi presei turce, corpul jurnalistului a fost dezmembrat după această crimă atent premeditată şi comisă de o echipă de 15 persoane.

Implicarea regelui Salman al Arabiei Saudite în scandalul care zguduie monarhia absolută de la Riad a deschis calea unui scenariu pe care saudiții ar încerca să îl impună în legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi: acela că regatul ar trece printr-o criză a serviciilor de securitate, care ar fi lucrat „pe la spatele” prințului moștenitor Mohammad bin Salman (alias MbS).

Sursa: news.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Erdogan spune că a rupt relațiile comercial cu Israelului pentru a-l „forța” să accepte un armistițiu în Gaza

Turcia suspendă orice relaţii comerciale cu Israelul din cauza războiului din Gaza

Stare de asediu în Istanbul, unde sunt proteste violente. Zeci de mii de polițiști ridică manifestanții. Transportul public, suspendat

Alegeri locale în Turcia, rezultate parțiale: Erdogan, pe cale de a fi învins în Istanbul și în marile orașe

Partenerii noștri