Live

Rusia și Turcia își vor coordona acțiunile din Siria, după retragerea americanilor

Data publicării:
Miniștrii de Externe rus, Serghei Lavrov, și turc, Mevlut Cavusoglu. Foto: mid.ru

Rusia şi Turcia anunţă că îşi vor coordona acţiunile în Siria după decizia Statelor Unite de a-şi retrage trupele. Cele două ţări au ca scop eliminarea tuturor organizaţiilor teroriste, a declarat ministrul turc de Externe,  Mevlut Cavușoglu, după o întâlnire cu omologul său la Moscova, Serghei Lavrov.

Mevlut Cavușoglu a adăugat că Turcia va continua să coopereze îndeaproape cu Rusia şi Iranul.

Donald Trump a ordonat retragerea celor 2.000 de militari americani din Siria, susţinând că aceştia şi-au atins obiectivul de a învinge ISIS. Marea Britanie, Franţa şi Germania îl contrazic și spun că organizaţia teroristă reprezintă în continuare un pericol pentru securitatea regională şi mondială. Şi la Washington a fost criticat că nu înţelege situaţia şi că a cedat această ţară influenţei ruseşti şi iraniene.

 
 Decizia controversată a lui Donald Trump de a se retrage din Siria a fost urmată de două demisii la nivel înalt: cea a secretarului american al Apărării, Jim Mattis, şi cea a emisarului Statelor Unite ale Americii pentru coaliţia internaţională antijihadistă, Brett McGurk.
 
Aproximativ 2.000 de militari americani sunt desfăşuraţi în prezent în nordul Siriei - în principal forţe speciale prezente cu scopul de a lupta împotriva organizației Stat Islamic şi pentru a antrena forţele locale în zone recucerite de la jihadişti.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Posibilul vicepreședinte al lui Trump a recunoscut că și-a ucis câinele: „L-am urât”

Victoria lui Trump, risc existențial pentru unitatea Europei. Cum ar putea fi dezbinată UE dacă magnatul revine la Casa Albă (Politico)

Alegerile din SUA, cel mai urmărit eveniment electoral în 2024. „Guvernul a fost conceput ineficient și să aibă conflicte interne”

Partenerii noștri