Rusia și Turcia își vor coordona acțiunile din Siria, după retragerea americanilor

Data publicării:
Miniștrii de Externe rus, Serghei Lavrov, și turc, Mevlut Cavusoglu, dau declaratii
Miniștrii de Externe rus, Serghei Lavrov, și turc, Mevlut Cavusoglu. Foto: mid.ru

Rusia şi Turcia anunţă că îşi vor coordona acţiunile în Siria după decizia Statelor Unite de a-şi retrage trupele. Cele două ţări au ca scop eliminarea tuturor organizaţiilor teroriste, a declarat ministrul turc de Externe,  Mevlut Cavușoglu, după o întâlnire cu omologul său la Moscova, Serghei Lavrov.

lavrov si cavusoglu - mid.ru
Serghei Lavrov (stânga) și Mevlut Cavusoglu (dreapta) s-au întâlnit pentru a discuta despre Siria după retragerea americanilor | Foto: mid.ru

Mevlut Cavușoglu a adăugat că Turcia va continua să coopereze îndeaproape cu Rusia şi Iranul.

Donald Trump a ordonat retragerea celor 2.000 de militari americani din Siria, susţinând că aceştia şi-au atins obiectivul de a învinge ISIS. Marea Britanie, Franţa şi Germania îl contrazic și spun că organizaţia teroristă reprezintă în continuare un pericol pentru securitatea regională şi mondială. Şi la Washington a fost criticat că nu înţelege situaţia şi că a cedat această ţară influenţei ruseşti şi iraniene.

 
 Decizia controversată a lui Donald Trump de a se retrage din Siria a fost urmată de două demisii la nivel înalt: cea a secretarului american al Apărării, Jim Mattis, şi cea a emisarului Statelor Unite ale Americii pentru coaliţia internaţională antijihadistă, Brett McGurk.
 
Aproximativ 2.000 de militari americani sunt desfăşuraţi în prezent în nordul Siriei - în principal forţe speciale prezente cu scopul de a lupta împotriva organizației Stat Islamic şi pentru a antrena forţele locale în zone recucerite de la jihadişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri