Live

Galerie Foto Șoferul de autobuz, bătut de pasagerii cărora le-a cerut să poarte mască, a murit. Francezii au ieșit în stradă în urma tragediei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Șoferul de autobuz, în vârstă de aproximativ 55 de ani, aflat în moarte cerebrală după ce a fost atacat de mai multe persoane pe care nu a vrut să le lase să urce fără bilete și măști de protecție, a murit, scrie The Guardian. Mii de localnici au ieșit în stradă într-un marș în memoria sa.

Atacul a avut loc la începutul lunii iulie, într-o stație de autobuz din orașul Bayonne (sud-vestul Franței). Șoferul a refuzat să permită unui grup să urce în autobuz fără bilete și măști și a suferit răni grave la cap după ce a fost lovit cu pumnii. A fost transportat la spital, însă medicii l-au declarat în moarte cerebrală.

"Am decis să-l deconectăm de la aparate, iar medicii ne-au liniștit că este cea mai potrivită decizie în această situație", a declarat fiica victimei.

Familia șoferului a organizat miercuri un marș în memoria sa, plecând de la stația de autobuz unde a avut loc asaltul, la care au participat mii de oameni. 

În urma acestui incident, șoferii de autobuz din oraș vor fi însoțiți pe traseu de agenți de securitate pentru a preveni, pe viitor, astfel de incidente.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care Paul al României a fost ridicat de polițiști de la resortul de lux din Malta, unde era în vacanță (VIDEO)

Xi Jinping va face un turneu european în luna mai. Ce țări va vizita liderul de la Beijing

Ambasada Franței din Moscova a fost vandalizată cu simboluri amenințătoare care fac trimitere la război

Macron face apel pentru o apărare europeană mai puternică: „Europa ar putea muri, nu suntem echipaţi pentru a face faţă riscurilor”

Partenerii noștri