Galerie Foto Șoferul de autobuz, bătut de pasagerii cărora le-a cerut să poarte mască, a murit. Francezii au ieșit în stradă în urma tragediei

Data actualizării: Data publicării:
Șoferul de autobuz, bătut de pasagerii cărora le-a cerut să poarte mască, a murit. Francezii au ieșit în stradă în urma tragediei
Foto: Profimedia Images

Șoferul de autobuz, în vârstă de aproximativ 55 de ani, aflat în moarte cerebrală după ce a fost atacat de mai multe persoane pe care nu a vrut să le lase să urce fără bilete și măști de protecție, a murit, scrie The Guardian. Mii de localnici au ieșit în stradă într-un marș în memoria sa.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

Atacul a avut loc la începutul lunii iulie, într-o stație de autobuz din orașul Bayonne (sud-vestul Franței). Șoferul a refuzat să permită unui grup să urce în autobuz fără bilete și măști și a suferit răni grave la cap după ce a fost lovit cu pumnii. A fost transportat la spital, însă medicii l-au declarat în moarte cerebrală.

"Am decis să-l deconectăm de la aparate, iar medicii ne-au liniștit că este cea mai potrivită decizie în această situație", a declarat fiica victimei.

Familia șoferului a organizat miercuri un marș în memoria sa, plecând de la stația de autobuz unde a avut loc asaltul, la care au participat mii de oameni. 

În urma acestui incident, șoferii de autobuz din oraș vor fi însoțiți pe traseu de agenți de securitate pentru a preveni, pe viitor, astfel de incidente.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri