Live

Statele Unite vor să amplaseze sisteme de rachete în Asia

Data actualizării: Data publicării:
Mark Esper, secretarul american de stat al Apărării. Foto: Guliver / Getty Images

Statele Unite intenţionează să instaleze sisteme de rachete cu rază medie de acţiune în ţări aliate din Asia, în contextul anulării Tratatului Forţelor Nuclerare Intermediare (INF), anunţă secretarul Apărării, Mark Esper. Situaţia va provoca îngrijorare în China şi Coreea de Nord, relatează Mediafax.

Întrebat dacă Statele Unite intenţionează să instaleze noi sisteme de rachete în Asia după anularea Tratatului INF, Mark Esper a răspuns: „Da, am vrea acest lucru”.

Am vrea să desfăşurăm astfel de capabilităţi cât mai rapid. Aş prefera în câteva luni, dar aceste lucruri durează mai mult decât ne-am aştepta”, a precizat Mark Esper, citat de publicaţiile The New York Times, South China Morning Post şi Tagesschau.de.

O astfel de măsură probabil ar atrage furia Chinei şi Coreei de Nord, ţări care se opun de mult timp desfăşurării de capabilităţi militare americane în apropierea frontierelor lor. De asemenea, cel mai probabil, o astfel de hotărâre ar genera consternarea unor aliaţi privind apropierea Washingtonului periculos de mult de lansarea unei noi curse a înarmării”, comentează cotidianul The New York Times.

Editor web: Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A apărut în public la o lună după ce a fost stropit cu acid și i-a lăsat mască pe toți! Imagini greu de privit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Liderii G7 au ajuns la un acord politic pentru a folosi veniturile din active rusești înghețate pentru finanțarea Ucrainei

Jurnalistul american Evan Gershkovich va fi judecat în Rusia pentru „spionaj în slujba CIA”

SUA, Marea Britanie şi Canada acuză Rusia de complot pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din R. Moldova

Moscova transmite Washingtonului că nu sunt motive de îngrijorare privind navele militare ruse din Cuba: „Este o practică normală”

Partenerii noștri