Live

Tânăra care a adus în pragul sinuciderii 3 bărbați inventând un viol a primit 8,6 ani de închisoare. Mama ei se aștepta la mai mult

Data actualizării: Data publicării:
Eleanor Williams

Mama unei tinere care a mințit spunând că a fost violată de cel puțin trei bărbați și care a fost condamnată săptămâna aceasta la 8 ani și jumătate de închisoare a spus că se aștepta ca fiica ei să primească o pedeapsă mai mare pentru tot răul pe care l-a provocat cu minciunile ei.

Eleanor Williams, din Barrow-in-Furness, Cumbria, a fost condamnată marți, după ce a făcut o serie de acuzații false de viol care i-a determinat pe trei dintre bărbații vizați să încerce să se sinucidă, după ce au fost arestați din cauza afirmațiilor ei, iar vieților lor au fost complet date peste cap.

Într-o postare pe Facebook din mai 2020, Williams a inclus imagini cu răni brutale, despre care spunea că au fost provocate de un grup de la o firmă de curățenie asiatică, dar ancheta a stabilit că și le-a provocat singură, potrivit The Independent.

Mama ei, Allison Johnston, a fost în instanță când judecătorul a pronunțat sentința.

Am inima frântă. Nu pot să descriu ceea ce simt. Încă nu o pot accepta cu adevărat ce s-a întâmplat”, a spus femeia. Întrebată fiind de ce crede că fiica ei a inventat astfel de minciuni, ea a răspuns: „Cred că încerca doar să-i convingă pe oameni să o asculte”.

Allison Johnston a mai spus: „Mă așteptam la o pedeapsă mai mare. Cred că judecătorul a fost cu adevărat corect când a luat în considerare vârsta și vulnerabilitățile ei.”

Femeia a mai spus că i-a fost foarte greu să asculte în instanță ce a făcut fiica ei: „A fost foarte greu de ascultat... Ca mamă, este greu să accept că este responsabilă pentru toate lucrurile pe care le-a spus judecătorul. Dar trebuie să accept asta”.

În declarația de condamnare care a fost difuzată și la tv în Anglia, judecătorul Robert Altham a spus: „Este cel puțin îngrijorător că ea nu prezintă semne semnificative de remuşcare”. El a spus că nu există o explicație pentru motivul care a determinat-o pe tânără să facă acuzațiile, pe care le-a descris drept „ficțiune”.

Eleanor Williams a acuzat mai mulți bărbați că au violat-o, iar în mai 2020 ea a postat pe Facebook fotografii în care își arăta rănile, despre care anchetatorii spun că și le-a făcut singură cu un ciocan. Trei bărbați acuzați pe nedrept au vrut să se sinucidă.

Acuzațiile femeii au condus la indignare și la proteste în orașul ei natal, Barrow-in-Furness, Cumbria, manifestări de o amploare nemaiîntâlnită acolo în ultimele 3 decenii, potrivit poliției. După postările din social media legate de presupusul incident, în oraș au fost înregistrate 151 de infracțiuni cu violență, între care 83 cu caracter rasist. De asemenea, o parte din micile afaceri locale s-au închis, iar membri ai comunității de imigranți și-au abandonat locuințele.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Doi soți români au fost arestați în Italia după ce poliția a văzut filmările din telefonul femeii

Un cuplu englez care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

Condamnat la moarte de 2 ori pentru viol și crimă, un bărbat a ieșit din închisoare după 11 ani

Partenerii noștri