Live

Trei fete au murit în accident la câteva ore după festivitatea de absolvire. La volanul mașinii era un polițist ucrainean beat

Data actualizării: Data publicării:
Trei fete din Ucraina au murit în accident la câteva ore după festivitatea de absolvire FOTO: fakty.ua

Trei fete de 17 ani au murit într-un accident petrecut în regiunea Kirovohrad, din Ucraina. Alte patru persoane - aflate în aceeași mașină, între care trei adolescenți cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani - au fost grav rănite. De asemenea, în accident a fost rănit și șoferul mașinii în care se aflau adolescenții, un polițist, care se urcase beat la volan.

În dimineața de 25 iunie, în jurul orei 4:00, secția de poliție din regiunea Kirovohrad a fost informată despre producerea unui accident în apropierea satului Novgorodka. Echipajul ajuns la fața locului a găsit un Mercedes distrus în afara șoselei și șapte adolescenți ce păreau a fi răniți. Însă două fete erau deja moarte. Ceilalți răniți au fost duși la spital, unde a murit cea de-a treia fată, potrivit unui comunicat al poliției ucrainene.

Polițistul, care a fost și el rănit ușor în accident, nu a fost găsit la fața locului. Anchetatorii spun că acesta a încercat să fugă, dar a fost reținut în apropiere. În schimb, el susține că, de fapt, se ducea să caute ajutoare.

Cu doar câteva ore înainte de tragedie, toți adolescenții participaseră la festivitatea de absolvire a liceului, după care au fost la o petrecere care s-a încheiat în cursul nopții.

Copiii au decis să meargă să vadă răsăritul în afara satului. O rudă a unuia dintre absolvenți, în vârstă de 31 de ani, s-a oferit să-i ducă cu mașina. 8 persoane se aflau în mașină. Șoferul a pierdut controlul, iar mașina a zburat de pe șosea”, a declarat pentru presa ucraineană Olga Proțenko, purtătoarea de cuvânt a administrației teritoriale din Mykolaiv. „La aproximativ o oră după accident, poliția locală i-a sunat anchetatorii noștri, după ce s-a dovedit că șoferul era sergent de poliție. Alcooltestul a arătat că era în stare de ebrietate, avea alcoolemie de 1,29”, a mai spus aceasta.

Mașina implicată în accident FOTO: fakty.ua

Fetele moarte în accident tocmai absolviseră liceul

Sâmbătă, toți adolescenții implicați participaseră la ceremonia de absolvire la Liceul Novgorod. După ceremonie au sărbătorit mai întâi într-o cafenea locală, apoi unii dintre absolvenți s-au adunat la casa unui coleg, unde se aflau și părinți sau alte rude ale tinerilor.

Spre sfârșitul petrecerii, o parte din adolescenți s-au decis să meargă să vadă răsăritul, iar unul din adulții aflați și ei la petrecere, adică polițistul, s-a oferit să-i ducă cu mașina.

Două fete s-au așezat pe scaunul din dreapta șoferului. Alte trei fete și doi băieți erau pe bancheta din spate. Până la ieșirea din sat, polițistul a condus cu viteză foarte mică, de 20 km/ oră, dar a apoi a accelerat brusc și a început miște brusc volanul la stânga și la dreapta, a povestit unul din supraviețuitori. Scăpată de sub control, mașina a intrat într-un șant, apoi a „zburat” pe un câmp din apropiere.

Luni, 26 iunie, a fost declarată zi de doliu în comunitatea Novgorodka pentru fetele care au murit în accident: Diana Kanaloș, Olena Hrysciuk și Natalia Doroșko.

Șoferul a fost reținut.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia acuză Ucraina că a atacat regiunea Belgorod cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane

Viteza cu care rușii au avansat în Harkov în mai. Zelenski avertizează: "Ar fi primul val al ofensivei". Ce regiune vizează apoi Rusia

Civilii din Harkov sunt ținuți de ruși în subsoluri ca să fie folosiți ca "scuturi umane". Cine fuge este executat (oficiali ucraineni)

Zelenski spune că Ucraina are în sfârșit suficientă muniție pentru artilerie: „Nicio brigadă nu se mai plânge”

Partenerii noștri