Trei fete au murit în accident la câteva ore după festivitatea de absolvire. La volanul mașinii era un polițist ucrainean beat

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu trei tinere
Trei fete din Ucraina au murit în accident la câteva ore după festivitatea de absolvire FOTO: fakty.ua

Trei fete de 17 ani au murit într-un accident petrecut în regiunea Kirovohrad, din Ucraina. Alte patru persoane - aflate în aceeași mașină, între care trei adolescenți cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani - au fost grav rănite. De asemenea, în accident a fost rănit și șoferul mașinii în care se aflau adolescenții, un polițist, care se urcase beat la volan.

În dimineața de 25 iunie, în jurul orei 4:00, secția de poliție din regiunea Kirovohrad a fost informată despre producerea unui accident în apropierea satului Novgorodka. Echipajul ajuns la fața locului a găsit un Mercedes distrus în afara șoselei și șapte adolescenți ce păreau a fi răniți. Însă două fete erau deja moarte. Ceilalți răniți au fost duși la spital, unde a murit cea de-a treia fată, potrivit unui comunicat al poliției ucrainene.

Polițistul, care a fost și el rănit ușor în accident, nu a fost găsit la fața locului. Anchetatorii spun că acesta a încercat să fugă, dar a fost reținut în apropiere. În schimb, el susține că, de fapt, se ducea să caute ajutoare.

Cu doar câteva ore înainte de tragedie, toți adolescenții participaseră la festivitatea de absolvire a liceului, după care au fost la o petrecere care s-a încheiat în cursul nopții.

Copiii au decis să meargă să vadă răsăritul în afara satului. O rudă a unuia dintre absolvenți, în vârstă de 31 de ani, s-a oferit să-i ducă cu mașina. 8 persoane se aflau în mașină. Șoferul a pierdut controlul, iar mașina a zburat de pe șosea”, a declarat pentru presa ucraineană Olga Proțenko, purtătoarea de cuvânt a administrației teritoriale din Mykolaiv. „La aproximativ o oră după accident, poliția locală i-a sunat anchetatorii noștri, după ce s-a dovedit că șoferul era sergent de poliție. Alcooltestul a arătat că era în stare de ebrietate, avea alcoolemie de 1,29”, a mai spus aceasta.

22222_4809244497583596148_n
Mașina implicată în accident FOTO: fakty.ua

Fetele moarte în accident tocmai absolviseră liceul

Sâmbătă, toți adolescenții implicați participaseră la ceremonia de absolvire la Liceul Novgorod. După ceremonie au sărbătorit mai întâi într-o cafenea locală, apoi unii dintre absolvenți s-au adunat la casa unui coleg, unde se aflau și părinți sau alte rude ale tinerilor.

Spre sfârșitul petrecerii, o parte din adolescenți s-au decis să meargă să vadă răsăritul, iar unul din adulții aflați și ei la petrecere, adică polițistul, s-a oferit să-i ducă cu mașina.

Două fete s-au așezat pe scaunul din dreapta șoferului. Alte trei fete și doi băieți erau pe bancheta din spate. Până la ieșirea din sat, polițistul a condus cu viteză foarte mică, de 20 km/ oră, dar a apoi a accelerat brusc și a început miște brusc volanul la stânga și la dreapta, a povestit unul din supraviețuitori. Scăpată de sub control, mașina a intrat într-un șant, apoi a „zburat” pe un câmp din apropiere.

Luni, 26 iunie, a fost declarată zi de doliu în comunitatea Novgorodka pentru fetele care au murit în accident: Diana Kanaloș, Olena Hrysciuk și Natalia Doroșko.

Șoferul a fost reținut.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri