Live

Ultima încercare de a dezlega cel mai mare mister aviatic. Un expert e convins că a găsit epava

Data publicării:
Foto: Captură Google Maps

Expertul în tehnologie care susține că a găsit epava avionului Malaysia Airlines MH370, dispărut fără urmă în martie 2014, a ajuns în capitala Cambodgiei, Phnom Penh, și vrea să intre în junglă, acolo unde spune că a descoperit rămășițele aeronavei.

Ian Wilson, un producător video britanic, împreună cu fratele său, va încerca să ajungă în punctul găsit pe Google Maps, unde este convins că s-ar afla epava zborului MH370.

Căutările oficiale ale epavei au fost încheiate cu un eșec, după ce autoritățile nu au reușit să găsească decât câteva bucăți care ar aparține Boeing-ului 777 dispărut în 2014 cu 227 de pasageri la bord și 12 membri ai echipajului. Avionul decolase din Kuala Lumpur spre Beijing, însă nu a mai ajuns la destinație. Dispariția sa a declanșat cea mai mare operațiune de căutări din istorie, însă misterul a rămas nedezlegat.

Locul în care Ian Wilson crede că s-ar afla epava avionului este într-o junglă, lângă Cascadele Chrok La Eang, un popular obiectiv turistic.

Oficial, autoritățile nu știu ce s-a întâmplat cu avionul. Un raport de 1.500 de pagini, dat publicității în data de 30 iulie, nu a ajuns la nicio concluzie în privința locului unde s-ar putea afla epava aeronavei.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

The Economist: Adevărul despre avionul de pasageri doborât de oamenii lui Putin – masacrul care a prevestit războiul din Ucraina

Cel mai mare mister din istoria aviației. Oamenii care, de 10 ani, încearcă să afle ce s-a întâmplat cu zborul MH370

A fost găsită epava avionului militar F-35 dispărut duminică. Oamenii au fost rugați să nu se apropie de zona respectivă

Un obiect misterios a apărut pe o plajă din Australia. Autoritățile au dat alarma și a intervenit chiar și Armata

Partenerii noștri