A fost găsită epava avionului militar F-35 dispărut duminică. Oamenii au fost rugați să nu se apropie de zona respectivă

Data actualizării: Data publicării:
avion f 35
A fost găsită epava avionului militar F-35 dispărut acum două zile. FOTO: Profimedia Images

Oficialii militari au găsit resturile metalice ale avionului militar F-35 care dispăruse în urma unui incident duminică. Oficialii au precizat că resturile au fost găsite în comitatul Williamsburg, la aproximativ două ore nord-est de Baza militara Charleston, scrie BBC.

Epava avionului de 100 de milioane de dolari a fost găsită în Williamsburg, au transmis autoritățile. Pilotul aeronavei s-a catapultat în siguranță în timpul incidentului.

Într-o declarație de luni, oficialii militari au spus că resturile au fost găsite la două ore distanță la nord-est de Baza militară Charleston.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Oficialii își concentraseră căutările în jurul lacului Moultrie și lacului Marion, la nord de orașul Charleston - ultima locație cunoscută a avionului.

Resturile găsite au fost confirmate ca fiind epava avionului dispărut, a declarat un purtător de cuvânt al armatei pentru BBC.

"Accidentul este în prezent în curs de investigare. Nu putem oferi detalii suplimentare, pentru a nu afecta investigația", a declarat un purtator de cuvânt al Corpului Pușcașilor Marini.

Oamenii au fost rugați să nu se apropie de zona respectivă, pentru a permite anchetatorilor să-și continue investigația.

Avionul de vânătoare a fost lăsat pe pilot automat atunci când pilotul s-a catapultat, iar echipamentele electronice s-au ars, ceea ce a făcut dificilă găsirea epavei.

Pilotul este la spital și este în stare stabilă. Un al doilea F-35 care zbura în același timp s-a întors în siguranță la bază.

Descoperirea acestui avion militar F-35B Lightning II de înaltă tehnologie a pus capăt căutărilor extinse întreprinse de autorităţi începând de duminică după-amiază.

Acestea lansaseră un apel către populaţia din zonă pentru a le ajuta să localizeze preţioasa epavă, provocând pe internet numeroase reacţii oscilând între stupefacţie amuzată şi consternare.

"Ştiam că F-35 este invizibil, dar asta este ridicol", a scris pe reţeaua X o aleasă republicană din Carolina de Sud, Nancy Mace. "Cum să pierzi un F-35? Cum e posibil să nu existe un dispozitiv de urmărire şi să i se ceară populaţiei ... vă imaginaţi ce? Să găsească un avion şi să-l predea autorităţilor?", a adăugat ea.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri