Live

Ultimul teritoriu controlat de ISIS a fost cucerit de armata opoziției siriene

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Ultimul teritoriu al organizației teroriste Stat Islamic în Siria a fost cucerit, au anunţat sâmbătă Forţele Democratice Siriene (FDS), alianţa abarbo-kurdă susţinută de occidentali, relatează AFP şi Reuters, citate de News.ro.

Foto: Guliver /Getty Images

Gruparea teroristă a fost învinsă în ultimul său bastion sirian, satul Baghouz.

„Baghouz a fost eliberat. Victoria împotriva Daesh a fost cucerită”, a anunţat pe Twitter Mustafa Bali, un purtător de cuvânt FDS.

Aceste confruntări au fost violente împotriva ultimilor jihadişti, a precizat purtătorul de cuvânt, însă FDS şi-au ridicat steagul la Baghouz pentru a-şi sărbători victoria.

La apogeul său, în 2014, SI deţinea controlul asupra unui teritoriu cât Marea Britanie în Irak şi în Siria.

Organizaţia - vinovată de atrocităţi şi atentate sângeroase inclusiv în Europa - a impus în aceste teritorii domnia terorii.

Pe de altă parte, preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că SI a fost învins „100%” în Siria şi le-a arătat unor jurnalişti hărţi cu regiuni care se aflau altădată sub controlul jihadiştilor.

„Iată SI şi iată ceea ce avem azi”, a declarat el arătând hărţile. Una dintre ele prezenta situaţia la faţa locului vineri şi arăta că nu mai exista cea mai mică prezenţă SI.

„Puteţi păstra harta”, le-a spus Trump jurnaliştilor după ce a coborât din avionul prezidenţial Air Force One şi s-a dus la reşedinţa sa privată de la Mar-a-Lago, în Floride.

„Califatul teritorial al SI a fost eliminat 100% în Siria”, a declarat la rândul său o purtoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

„SI foloseşte Internetul aproape mai bine ca oricine, însă toate aceste persoane sensibile la propaganda SI ştiu că sunt învinse la toate nivelurile”, a scris anterior Donald Trump pe Twitter.

„Nu e nimic de admirat la ei, ei vor încerca mereu să lase o urmă de speranţă, dar sunt nişte rataţi la capătul suflării”, a adăugat el.

„Gândiţi-vă la acest lucru înainte să va distrugeţi viaţa şi pe a familiei voastre!”, a adăugat el.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Oficial al SUA: Atacul Israelului în Iran a fost „foarte limitat”. Avioane israeliene au lovit un radar de lângă o instalație nucleară

Ciprul propune expulzarea refugiaților sirieni din Europa înapoi în „zonele sigure” din Siria

Kurzii comit „crime de război” în centrele din Siria unde îi țin închiși pe jihadiști. Amnesty International: SUA joacă un rol central

Trei adolescenți care plănuiau un „atac islamist” au fost arestaţi în Germania

Partenerii noștri