Live

Un avion Lufthansa pe ruta Frankfurt-Teheran s-a întors din drum ca măsură de „precauție”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: arhivă GettyImages

Un avion Lufthansa care zbura pe ruta Frankfurt (Germania) şi Teheran s-a întors din drum joi după o oră de zbor „din precauţie” şi din cauza nesiguranţei în „spaţiul aerian al aeroportului” capitalei iraniene, a anunţat compania germană, potrivit Agerpres.

Aeronava care efectua cursa LH600, plecată în seara zilei de joi din Frankfurt, s-a întors din drum după o oră de zbor, „din pură precauţie”, a indicat pentru agenţia franceză de presă un purtător de cuvânt al companiei.

Acest anunţ intervine la puţin timp după ce premierul canadian Justin Trudeau a afirmat că Boeing 737 care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran fusese doborât de o rachetă iraniană, probabil din eroare.

Aparatul Lufthansa, un Airbus A330, a revenit la Frankfurt în urma unei noi „evaluări a situaţiei în materie de securitate în spaţiul aerian din jurul aeroportului din Teheran”, a precizat compania.

Lufthansa „continuă să evalueze situaţia la faţa locului cu autorităţile naţionale şi internaţionale”, dar zborul Lufthansa pentru Teheran prevăzut pentru vineri este deja anulat, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Lufthansa renunţase deja în 8 ianuarie, ca şi alte companii aeriene, să survoleze Iranul, la câteva ore după tirurile iraniene împotriva a două baze irakiene în care se află soldaţi americani. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iran: Cine va asigura interimatul lui Ebrahim Raisi, a cărui stare e încă „incertă” după accidentul de elicopter

Iranul susține că a arestat 250 de membri ai unei „rețele sataniste”. Trei europeni au fost reținuți de regimul de la Teheran

Iranul avertizează ţările europene: „Vor plăti la momentul potrivit pentru că au ajutat Israelul”

Foreign Policy: Ce s-ar întâmpla în ziua în care Iranul ar face rost de arme nucleare. Țările care i-ar putea urma exemplul

Partenerii noștri