Live

Un bărbat s-a dus la poliție după ce și-a auzit soția vorbind în somn despre ce făcea la serviciu: „A trebuit s-o reclam”

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat s-a dus la poliție după ce și-a auzit soția mărturisind în somn că a furat FOTO: Getty Images

O îngrijitoare care a furat mii de lire sterline de la o femeie vulnerabilă, aflată în scaun cu rotile, a fost prinsă când soțul ei a auzit-o vorbind în somn despre fapta ei.

Ruth Fort a furat 7.220 de lire sterline de la femeia bolnavă, bani pe care i-a cheltuit într-o vacanță cu familia în Mexic.

Soțul ei, Anthony, a început să devină suspicios când a văzut că soția lui a început să cheltuiască sume mari de bani și a confruntat-o. În cele din urmă, s-a dus la poliție când a auzit-o vorbind în somn și a găsit în poșeta ei un card de debit care aparținea pacientei din căminul de bătrâni, potrivit The Independent.

Anthony Fort a spus: „La început a fost mai mult o suspiciune. Dar când am găsit cardul de debit în poșeta ei, am știut. A fost șocant. Am iubit-o mult pe Ruth, dar nu am putut ignora ceea ce făcuse. Mi-a fost silă că a putut să fure de la o persoană vulnerabilă și a trebuit să o reclam.”

În februarie anul trecut, Ruth a fost condamnată la 16 luni de închisoare cu suspendare.

Autoritățile au fost surprinse de atitudinea bărbatului, însă i-au mulțumit pentru ceea ce a făcut. „Trebuie să fi fost un lucru foarte dificil”, i-a spus judecătorul.

Anthony Fort, în vârstă de 61 de ani, și-a cunoscut soția pe când studia la Universitatea din Liverpool și amândoi erau pasionați de muzică. „Am fost la concerte și ne-am plimbat mult. Am fost cu adevărat fericiți împreună”, spune el.

S-au mutat împreună și s-au căsătorit în ajunul Anului Nou 2010. „Într-o noapte, în august 2018, am luat-o pe Ruth de la serviciu și mi-a spus că a dus-o în acea zi pe una din femeile de la cămin la cumpărături. Mi-a spus că femeia, care era într-un scaun cu rotile, avea 98.000 de lire sterline în cont. Ceva din felul în care a spus-o m-a săgetat în inimă. Mi-am dat seama că Ruth trebuie să aibă acces la card și la PIN. Am început să-mi fac griji, deși nu prea aveam niciun motiv. Cred că a fost un instinct”, a povestit bărbatul.

Mai târziu în acel an, în timpul unei vacanțe de familie în Mexic, soția lui a început să cheltuiască mulți bani. Mătușa ei s-a arătat îngrijorată că ar putea să-și facă datorii.

Apoi, în decembrie 2018, Anthony a fost trezit de soția lui care vorbea în somn despre faptele ei, fiind, probabil, cuprinsă de remușcări.

„Ruth vorbea despre bani furați. Când m-am trezit, am văzut poșeta pe jos, cu câteva bancnote căzute. Am găsit apoi cardul femeii”, a spus el.

 

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul britanic al Apărării este „foarte îngrijorat” de partneriatul dintre Putin și Xi Jinping: „E o amenințare”

Rusia acuză Marea Britanie că e un „participant de facto” în războiul din Ucraina

Noua ofensivă a Rusiei în Ucraina ar trebui să fie „un apel de trezire la realitate”. Avertismentul unui ministru britanic

Aproape jumătate din toți banii murdari ai lumii trec prin Londra și teritoriile britanice de peste mări

Partenerii noștri