Live

Un bărbat și-a imitat mama moartă ca să-i poată fura din cont tatălui său toate economiile. Metoda lui Daniel

Data actualizării: Data publicării:
Daniel Cuthbert și-a imitat mama moartă ca să-i poată fura din cont tatălui său toate economiile FOTO: Poliția din Northamptonshire

Un bărbat de 42 de ani a cheltuit economiile de o viață ale tatălui său în decurs de 14 luni transferând sume mari de bani în propriul său cont, după ce a sunat de mai multe ori la bancă pretinzând ca este fie mama, fie tatăl său.

Bărbatul a ajuns acum la închisoare.

Daniel Cuthbert, de 42 de ani, a transferat 56.000 de lire sterline, adică aproximativ 65.000 de euro din contul tatălui său, dar a făcut și o serie de împrumuturi la bănci în numele acestuia, iar din cauza datoriilor bătrânul și-a pierdut casa, potrivit Sky News.

Cuthbert s-a dat drept tatăl său, Joseph Cuthbert, dar s-a recomandat și ca fiind mama lui care este moartă atunci când a sunat la bancă pentru confirmarea transferurilor.

A imitat o voce feminină de cel puțin nouă ori, „aprobând” astfel transferul a 9.000 de lire sterline în contul său.

Imaginile audio obținute de poliție au dovedit că bărbatul a furnizat datele de identificare ale mamei moarte și i-a imitat vocea, păcălindu-l pe funcționarul băncii și făcândul să creadă că este doamna Cuthbert.

Într-unul din apeluri el este auzit răspunzând corect la o serie de întrebări de securitate, după care a solicitat un transfer.

Tatăl bărbatului a observat la un moment dat o activitate suspectă în contul său și și-a luat la întrebări fiul, dar acesta l-a convins că nu făcuse nimic. Dar după câteva luni, bărbatul a fost pus în fața unei realități crunte: rămăsese fără economii, iar casa urma să-i fie sechestrată din cauza datoruulor neplătite.

Cuthbert, din Northamptonshire, și-a recunoscut într-un final faptele și a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Ancheta a fost condusă de sergentul Mike Rogers, de la Serviciul Antifraudă al Poliției din Northamptonshire, care a declarat: „Acesta a fost un abuz de încredere cu adevărat dezgustător din partea acestui bărbat care și-a imitat tatăl și chiar regretata mama pentru a-i frauda cu peste 56.000 de lire sterline. Cuthbert a fost închis și acum va avea suficient timp pentru a reflecta asupra faptelor sale”.

 

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un hoț a intrat într-o casă ca s-o jefuiască, dar l-a ajuns oboseala și a adormit în patul proprietarilor, la Roma

Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Un bărbat a crezut că Irina Shayk s-a îndrăgostit de el și i-a trimis 112.000 €. În spatele profilului fals era, de fapt, cumnata lui

„Cea mai mare fraudă din istoria alegerilor rusești”. Estimările arată că până la 31 milioane de voturi au fost fraudate pentru Putin

Partenerii noștri