Un bărbat și-a imitat mama moartă ca să-i poată fura din cont tatălui său toate economiile. Metoda lui Daniel

Data actualizării: Data publicării:
tanar
Daniel Cuthbert și-a imitat mama moartă ca să-i poată fura din cont tatălui său toate economiile FOTO: Poliția din Northamptonshire

Un bărbat de 42 de ani a cheltuit economiile de o viață ale tatălui său în decurs de 14 luni transferând sume mari de bani în propriul său cont, după ce a sunat de mai multe ori la bancă pretinzând ca este fie mama, fie tatăl său.

Bărbatul a ajuns acum la închisoare.

Daniel Cuthbert, de 42 de ani, a transferat 56.000 de lire sterline, adică aproximativ 65.000 de euro din contul tatălui său, dar a făcut și o serie de împrumuturi la bănci în numele acestuia, iar din cauza datoriilor bătrânul și-a pierdut casa, potrivit Sky News.

Cuthbert s-a dat drept tatăl său, Joseph Cuthbert, dar s-a recomandat și ca fiind mama lui care este moartă atunci când a sunat la bancă pentru confirmarea transferurilor.

A imitat o voce feminină de cel puțin nouă ori, „aprobând” astfel transferul a 9.000 de lire sterline în contul său.

Imaginile audio obținute de poliție au dovedit că bărbatul a furnizat datele de identificare ale mamei moarte și i-a imitat vocea, păcălindu-l pe funcționarul băncii și făcândul să creadă că este doamna Cuthbert.

Într-unul din apeluri el este auzit răspunzând corect la o serie de întrebări de securitate, după care a solicitat un transfer.

Tatăl bărbatului a observat la un moment dat o activitate suspectă în contul său și și-a luat la întrebări fiul, dar acesta l-a convins că nu făcuse nimic. Dar după câteva luni, bărbatul a fost pus în fața unei realități crunte: rămăsese fără economii, iar casa urma să-i fie sechestrată din cauza datoruulor neplătite.

Cuthbert, din Northamptonshire, și-a recunoscut într-un final faptele și a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Ancheta a fost condusă de sergentul Mike Rogers, de la Serviciul Antifraudă al Poliției din Northamptonshire, care a declarat: „Acesta a fost un abuz de încredere cu adevărat dezgustător din partea acestui bărbat care și-a imitat tatăl și chiar regretata mama pentru a-i frauda cu peste 56.000 de lire sterline. Cuthbert a fost închis și acum va avea suficient timp pentru a reflecta asupra faptelor sale”.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri