Live

Video Un berbec cu cinci coarne expus în timpul unui festival religios a devenit faimos în Nigeria

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Captură video Reuters

Un berbec cu cinci coarne a devenit faimos după ce a fost expus la vânzare în Lagos, Nigeria, în timpul sărbătorii Eid al-Adha, una dintre cele mai importante sărbători musulmane, informează Reuters.

Clipul video în care apare berbecul cu cinci coarne s-a viralizat pe internet, iar unii internauți au spus că animalul pare să poarte o coroană similară cu Statuia Libertății din SUA și l-au asemănat cu o zeitate.

 

 

"Nu am mai văzut niciodată așa ceva, iar asta se petrece în timpul unei sărbători. Este prima dată când văd un berbec cu cinci coarne. Dumnezeu îl folosește pentru a ne arăta cât e de mare, iar asta se petrece într-un moment în care musulmanii sărbătoresc", a spus Wasiu Salaudeen, un agent imobiliar, pentru Reuters.

Originile sărbătorii Eid al-Adha sunt foarte vechi și comemorează supunerea Profetului Ibrahim (Avraam) în fața lui Allah. Conform tradiției islamice, credința lui Avraam a fost pusă la încercare, iar Allah i-a ordonat să-și sacrifice unicul său fiu. De dragul lui Allah, Avraam a fost de acord să-și omoare fiul, dar în momentul în care a vrut să-l înjunghie pe altar, Allah l-a oprit și le-a trimis celor doi un berbec ce a fost sacrificat în locul său. Acest eveniment este recunoscut și de tradiția iudeo-creștină și este relatat în Biblie.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peste 100 de deținuți au evadat din închisoare din cauza ploilor torențiale care au distrus împrejurimile din „era colonială”

Un berbec a fost omorât de poliţiști după ce ar fi ucis un cuplu de vârstnici în Noua Zeelandă

Alertă în Nigeria: Bărbați înarmați au luat cu asalt palatul unui monarh și l-au ucis. După crimă, au răpit-o pe soția lui

ONU cere o anchetă „imparţială” după ce o dronă a armatei nigeriene a ucis din greşeală 85 de civili

Partenerii noștri