Live

Un copil de 9 ani a murit la două zile după diagnosticul de cancer

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Facebook

Un copil în vârstă de 9 ani, din Marea Britanie, care a ajuns la spital cu simptome asemănătoare gripei a murit la 48 de ore după ce a primit diagnosticul de un tip rar de leucemie.

Josh Harber juca fotbal atunci când a început să se simtă rău și familia a decis să-l ducă la spita. Medicii au descoperit că el suferea de leucemie acută mieloidă – o formă agresivă de cancer a celulelor albe din sânge, potrivit metro.co.uk.

„Cu o săptămână înainte se simțea foarte bine. Juca fotbal și era în regulă. Apoi a început să aibă simptome asemănătoare cu cele ale gripei. Avea puțină febră, fratele lui avusese gripă și m-am gândit că a luat-o de la el”, spune mama băiatului.

Atunci când băiatul acuza dureri intercostale și degetele lui au devenit albastre, familia a decis să meargă de urgență cu el la spital. Medicii i-au făcut o radiografie și totul părea în regulă, astfel că a fost trimis acasă.

După o zi, băiatul s-a simțit iar rău și a fost dus din nou la spital, unde i s-au făcut analize mai amănunțite și s-a descoperit cât de bolnav era. Starea lui s-a deteriorat apoi foarte rapid și la două zile de la diagnostic, copilul a încetat din viață.

Părinții lui au înființat acum o strângere de fonduri pentru a se face mai multe cercetări în cazul leucemiei la copii.

Redactor: Cristina Tudor

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul britanic al Apărării este „foarte îngrijorat” de partneriatul dintre Putin și Xi Jinping: „E o amenințare”

Rusia acuză Marea Britanie că e un „participant de facto” în războiul din Ucraina

Noua ofensivă a Rusiei în Ucraina ar trebui să fie „un apel de trezire la realitate”. Avertismentul unui ministru britanic

Aproape jumătate din toți banii murdari ai lumii trec prin Londra și teritoriile britanice de peste mări

Partenerii noștri