Live

Un fost ambasador japonez şi-a ucis fiul de teamă că acesta va comite un atac în masă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: mafra.cz

Un fost ambasador şi înalt oficial japonez şi-a ucis fiul, în vârstă de 44 de ani, de teamă că acesta „va face rău altora”, precum s-a întâmplat în recentul atac cu cuţite soldat cu 2 morţi şi 17 răniţi, majoritatea eleve, transmite Agerpres.

Hideaki Kumazawa, 76 de ani, a fost arestat pe 1 iunie pentru înjunghierea de mai multe ori a fiului său Eiichiro, în casa familiei.

Kumazawa, fost înalt funcţionar în Ministerul Agriculturii, Pescuitului şi Pădurilor şi ex-ambasador în Republica Cehă, le-a explicat anchetatorilor că a acţionat sub imperiul fricii după ce a aflat că respectivul atac, din apropiere de Tokyo, a fost comis de un bărbat cu tendinţă de izolare socială care, după aceea, s-a sinucis.

„M-am gândit că fiul meu ar putea face rău altora”, a explicat Kumazawa, potrivit unor surse citate luni de agenţia locală Kyodo. Eiichiro „avea tendinţa de a sta departe de viaţa socială şi prezenta un comportament violent” faţă de părinţii săi, cu care locuia acum, a relatat fostul oficial, conform aceloraşi surse.

Tatăl şi fiul au avut o discuţie cu câteva ore înaintea crimei, deoarece Eiichiro s-a arătat deranjat de zgomotul de la o competiţie sportivă organizată la o şcoală primară din apropiere.

Crima s-a produs sâmbătă şi chiar Kumazawa a fost cel care a sunat la poliţie. Victima a fost descoperită întinsă pe pat cu peste zece răni prin înjunghiere în torace şi abdomen.

Poliţia a găsit în locuinţă o notă scrisă, se presupune, de către părinte, în care acesta îşi expunea intenţiile.

Eiichiro a locuit singur în Tokyo timp de peste 10 ani, dar la finalul lunii mai s-a mutat, din proprie iniţiativă, în casa părinţilor săi, situată în cartierul Nerima din vestul capitalei nipone. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Momentul în care atacatorul cu sabie de samurai este arestat. Acesta a ucis un copil de 14 ani și i-a tăiat mâna unei polițiste

O femeie din Bihor și-ar fi ucis fiul, iar apoi a sunat la 112 să spună că bărbatul s-a sinucis

Încă un suspect în dosarul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în țară

Partenerii noștri