Live

Un pensionar care a sunat de peste 7.000 de ori la serviciile de urgență a fost condamnat la închisoare, în Anglia

Data actualizării: Data publicării:
Un pensionar care a sunat de peste 7.000 de ori la 112 a fost condamnat la închisoare FOTO: Getty Images

Un pensionar care a sunat de peste 7.000 de ori la serviciile de urgență și le-a vorbit urât operatorilor a fost condamnat la închisoare, în Anglia.

Roger Jackson, de 77 de ani, a petrecut peste 400 de ore, începând cu septembrie 2020 și până anul trecut, în apeluri telefonice cu Poliția Sussex și Serviciul de Ambulanță al Coastei de Sud-Est. El a pledat vinovat în fața instanței de judecată și a fost condamnat la 39 de luni de închisoare, potrivit The Independent.

Într-una din convorbirile cu poliția din Sussex, Jackson le-a spus ofițerilor: „Lasă oamenii să moară ca muștele. Sunt prea mulți oameni.”

Sarah-Louise Gliddon, care coordonează apelurile de urgență pentru poliția din Sussex, a spus că acțiunile lui Jackson au blocat apelurile oamenilor care au avut într-adevăr nevoie de ajutor. „Jackson a fost un apelant persistent mult timp și a primit mai multe avertismente până la arestarea lui de anul trecut, din cauza volumului mare de apeluri pe care le făcea atât către poliție, cât și către ambulanță”, a spus ea.

„Volumul și frecvența apelurilor lui Jackson au afectat capacitatea centrului de a oferi sprijin oamenilor care aveau cu adevărat nevoie de asistență sau intervenția poliției, pentru că linia era blocată”.

Jackson, din Horsham, West Sussex, a sunat de 3.976 de ori la ambulanță. Nathan Daxner, paramedic, a spus că apelurile false pot pune vieți în pericol, distragând atenția de la persoanele care au nevoie de ajutor. „Jackson a expus personalul centrului nostru de apeluri la abuzuri verbale zilnic, în mod repetat, iar impactul acțiunilor sale nu trebuie subestimat”.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Deputatul Focșa susține că nu și-a bătut soția și că totul a fost o controversă legată de fiul lor. „Sunt convins că o să îi pară rău”

Ipoteză șocantă în cazul tânărului din Suceava găsit mort pe șosea: nu ar fi fost un accident, ci o răzbunare

Un șofer din Suceava, suspectat că a accidentat mortal un pieton, a fost găsit acasă. Era beat și s-a baricadat în locuință

O femeie din Bihor și-ar fi ucis fiul, iar apoi a sunat la 112 să spună că bărbatul s-a sinucis

Partenerii noștri