Live

Video Un tren de mare viteză a deraiat în Franța. 21 de persoane au fost rănite, printre care și un caz de ''urgenţă absolută''

Data publicării:
Foto: Twitter / Gropue SNCF

Deraierea locomotivei unui tren de mare viteză ce efectua o cursă între Strasbourg şi Paris, joi dimineaţă, s-a soldat cu 21 de răniţi, dintre care un caz de ''urgenţă absolută'', potrivit unui prim bilanţ comunicat de autorităţile regionale, scrie Agerpres.

Mecanicul TGV-ului, care a fost ''rănit grav'', a fost evacuat cu un elicopter şi este spitalizat, a indicat compania feroviară franceză SNC, care a precizat că accidentul a fost cauzat de surparea unei pante.

Potrivit site-ului Les Dernieres Nouvelles d'Alsace (DNA), care a difuzat imagini cu locomotiva avariată, trenul care transporta aproximativ 300 de de pasageri părăsise gara centrală din Strasbourg la ora locală 07:19 (06:19 GMT).

În localitatea Ingenheim, situată în apropierea locului accidentului, primăria a pus la dispoziţie sala de festivităţi din localitate pentru primirea răniţilor. Un centru operaţional departamental a fost activat în prefectura poliţiei.

Prefectura Bas-Rhin a menţionat că 92 de pompieri sunt mobilizaţi pentru operaţiunile de salvare şi asistenţă pentru cei răniţi.

Un purtător de cuvânt al SNCF a declarat că în urma accidentului mai multe trenuri au fost nevoite să folosească rute ocolitoare, dar activitatea feroviară nu a fost întreruptă.

În anul 2015, un TGV a deraiat pe ruta Paris-Strasbourg în timpul unui test înaintea dării în folosinţă a unei noi linii de cale ferată, 11 persoane decedând.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Franța trimite forțe în Noua Caledonie ca să reia controlul asupra insulei devastate de rebeli

Bărbat împușcat mortal când încerca să incendieze o sinagogă din Franța

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța: În Noua Caledonie este stare de urgenţă

Violențe și proteste în Noua Caledonie, sute de persoane arestate, drumuri baricadate. "Totul, în proporţie de 80%, e distrus"

Partenerii noștri