Live

Unul dintre cei mai căutați teroriști, ucis de armata SUA

Data actualizării: Data publicării:

După 18 ani de căutări, armata americană l-a ucis pe teroristul care a organizat atacul asupra distrugătorului USS Cole, soldat cu 17 morţi. Jamal al-Badawi a fost omorât în Yemen, într-un raid aerian.

Informaţia a fost confirmată azi de preşedintele Donald Trump, în contextul în care pe capul teroristului fusese pusă o recompensă de cinci milioane de dolari. Comandant în gruparea Al-Qaeda, el i-a coordonat pe cei doi jihadişti care au detonat lângă USS Cole o barcă plină cu explozibil.

S-a întâmplat în Yemen în octombrie 2000, iar deflagraţia a ucis pe loc 17 marinari. Organizatorul atacului a fost prins patru ani mai târziu, însă a evadat.

Un alt terorist implicat în atentat este închis la Guantanamo şi riscă pedeapsa capitală.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Posibilul vicepreședinte al lui Trump a recunoscut că și-a ucis câinele: „L-am urât”

Victoria lui Trump, risc existențial pentru unitatea Europei. Cum ar putea fi dezbinată UE dacă magnatul revine la Casa Albă (Politico)

Alegerile din SUA, cel mai urmărit eveniment electoral în 2024. „Guvernul a fost conceput ineficient și să aibă conflicte interne”

Partenerii noștri