Live

Medvedev amenință un mare producător european de arme: „Trimiteți coordonatele exacte ale viitoarei fabrici. Danke”

Data actualizării: Data publicării:
Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei. Foto: Profimedia

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a transmis un mesaj de amenințare producătorului german de armament Rheinmetall, care în urmă cu câteva luni își anunța intenția de a construi o fabrică pentru producția de tancuri în Ucraina. Medvedev a cerut coordonatele viitoarei întreprinderi.

„Conducerea concernului german Rheinmetall și-a confirmat intenția de a construi o fabrică pentru producția de tancuri în Ucraina. Vă rugăm să trimiteți coordonatele exacte ale viitoarei fabrici. Danke! (Vă mulțumim! - trad.)", a scris Medvedev într-un mesaj pe Twitter, potrivit TASS.

În luna martie, directorul concernului german de apărare Rheinmetall declara că se află în negocieri pentru construirea unei fabrici de tancuri în Ucraina, scria Reuters, citând un interviu cu CEO-ul Armin Papperger acordat ziarului Rheinische Post.

Rheinmetall produce muniții și alte echipamente militare, precum și tancurile Leopard pe care Germania le-a trimis deja în Ucraina.

„O fabrică Rheinmetall poate fi înființată în Ucraina pentru aproximativ 200 de milioane de euro, care poate produce până la 400 de tancuri Panther pe an”, a declarat Papperger. Panther sunt cele mai recente modele de tancuri ale companiei.

„Discuțiile cu guvernul ucrainean sunt promițătoare și sper la o decizie în următoarele două luni”, mai preciza directorul companiei.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu: „O să ne menţinem ajutorul pe care îl dăm refugiaţilor ucraineni”

Sora lui Kim Jong Un neagă că Rusia și Coreea de Nord fac schimb de arme: „E cea mai absurdă teorie. Nu sunt de vânzare”

Ucrainenii atacă ținte din Rusia cu avioane transformate în drone kamikaze pline cu explozibili. De ce nu reușesc rușii să le doboare

Cinci femei și un copil au murit în atacuri cu drone asupra Donețk și Belgorod

Partenerii noștri