Medvedev amenință un mare producător european de arme: „Trimiteți coordonatele exacte ale viitoarei fabrici. Danke”

Data actualizării: Data publicării:
Russia's former leader Dmitry Medvedev, a President Putin ally who is now deputy chairman of the country's security council, visits the Prudboy range in the Volgograd region
Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei. Foto: Profimedia

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a transmis un mesaj de amenințare producătorului german de armament Rheinmetall, care în urmă cu câteva luni își anunța intenția de a construi o fabrică pentru producția de tancuri în Ucraina. Medvedev a cerut coordonatele viitoarei întreprinderi.

„Conducerea concernului german Rheinmetall și-a confirmat intenția de a construi o fabrică pentru producția de tancuri în Ucraina. Vă rugăm să trimiteți coordonatele exacte ale viitoarei fabrici. Danke! (Vă mulțumim! - trad.)", a scris Medvedev într-un mesaj pe Twitter, potrivit TASS.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În luna martie, directorul concernului german de apărare Rheinmetall declara că se află în negocieri pentru construirea unei fabrici de tancuri în Ucraina, scria Reuters, citând un interviu cu CEO-ul Armin Papperger acordat ziarului Rheinische Post.

Rheinmetall produce muniții și alte echipamente militare, precum și tancurile Leopard pe care Germania le-a trimis deja în Ucraina.

„O fabrică Rheinmetall poate fi înființată în Ucraina pentru aproximativ 200 de milioane de euro, care poate produce până la 400 de tancuri Panther pe an”, a declarat Papperger. Panther sunt cele mai recente modele de tancuri ale companiei.

„Discuțiile cu guvernul ucrainean sunt promițătoare și sper la o decizie în următoarele două luni”, mai preciza directorul companiei.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri