Live

Medvedev, despre obiectivele Rusiei în războiul din Ucraina: „Vrem oportunitatea de a construi o Eurasie de la Lisabona la Vladivostok”

Data actualizării: Data publicării:
Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei. Foto: Profimedia Images

Dmitri Medvedev, fost președinte și fost prim-ministru al Rusiei, actual vicepreședinte în Consiliul de Securitate al Rusiei, spune că unul dintre obiectivele Rusiei în războiul sângeros pe care îl duce împotriva Ucrainei de o lună și jumătate este oportunitatea de a construi o Eurasie deschisă de la Lisabona la Vladivostok.

Medvedev a făcut afirmația șocantă într-o postare pe contul lui de Telegram. El mai spune și că Putin „și-a stabilit ferm obiectivul demilitarizării și denazificării Ucrainei”, reluând retorica ridicolă a Kremlinului, conform căreia conducerea statului ucrainean este „nazistă”.

„A schimba conștiința sângeroasă și plină de mituri false a unei părți dintre ucrainenii de astăzi este cel mai important obiectiv.

Scopul este pacea pentru generațiile viitoare de ucraineni și oportunitatea de a construi o Eurasie deschisă, de la Lisabona până la Vladivostok”.

Comentariile lui Medvedev vin după ce soldații ruși au masacrat cu sânge rece civili ucraineni la Bucha și Irpin, retrăgându-se din zona Kiev după peste o lună de lupte grele în care nu au reușit să-și atingă obiectivul de a ocupa capitala ucraineană. 

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac masiv al rușilor, explozii în Kiev și Crimeea. Apărarea aeriană ucraineană spune că a distrus toate dronele lansate

Războiul din Ucraina scoate la iveală defectele și slăbiciunile unora dintre cele mai sofisticate arme americane

Președinta Georgiei a blocat prin veto adoptarea „legii rusești” care a scos zeci de mii de oameni în stradă

Toate activele, conturile, proprietăţile şi acţiunile Deutsche Bank din Rusia au fost puse sub sechestru

Partenerii noștri