Live

Ministrul danez al apărării a intrat în concediu medical după vizita în Ucraina. „Va trebui să mă deconectez o perioadă”

Data publicării:
Ministrul danez al apărării Jakob Ellemann-Jensen. Foto: Profimedia Images

Ministrul apărării şi vicepremier danez Jakob Ellemann-Jensen a anunţat luni că intră în concediu medical pentru o perioadă nedeterminată, la două luni după instalarea unui inedit guvern de centru, potrivit AFP şi Reuters.

La sfaturile medicului, va trebui să mă deconectez o perioadă şi să iau concediu medical. Voi reveni când voi fi pregătit, a scris Ellemann-Jensen pe Facebook, care conduce de asemenea partidul liberal, Venstre.

Am fost neobişnuit de ocupat mult timp, iar acum corpul îmi transmite mesajul că este momentul să iau o pauză, a adăugat ministrul.

El a anunţat săptămâna trecută că a consultat medici din cauza unei ameţeli, imediat după întoarcerea din Ucraina, notează Agerpres.

În absenţa sa, postul va fi acoperit de ministrul economiei, Troels Lund Poulsen, a precizat cabinetul premierului într-un comunicat.

Această retragere temporară survine într-un moment în care danezii îşi manifestă opoziţia faţă de eliminarea unei sărbători legale, măsură emblematică a noului guvern pentru a finanţa bugetul apărării, în plină invazie rusă în Ucraina. 

Editor : M.D.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Incendiu uriaș în Copenhaga. Flăcările au cuprins clădirea-muzeu a Bursei, turla de 56 de metri s-a prăbușit

Una dintre cele mai aglomerate rute maritime a fost închisă după ce Danemarca a activat un lansator de rachete și nu l-a mai putut opri

Comisia Europeană deschide o reprezentanță în Groenlanda. UE vrea acces la resursele din regiunea arctică

Danemarca începe să recruteze femei în armată și mărește durata serviciului militar obligatoriu

Partenerii noștri