Una dintre cele mai aglomerate rute maritime a fost închisă după ce Danemarca a activat un lansator de rachete și nu l-a mai putut opri

Data publicării:
profimedia-0862422348
Fregata Niels Juel. Sursa foto: Profimedia Images

Danemarca a închis ieri una dintre cele mai aglomerate rute maritime din lume din cauza unui lansator de rachete activ, care funcționa defectuos, aflat la bordul unei fregate a marinei daneze, informează CNN.

Frigata Niels Juel staționează în strâmtoarea daneză Great Belt, principala care maritimă în Marea Baltică.

Lansatorul de rachete Harpoon aflat la bordul navei daneze a fost activat în timpul unui test obligatoriu realizat joi, însă n-a mai putut fi dezactivat, au anunțat forțele armate daneze într-un comunicat, adăugând că la fața locului au fost chemați specialiști pentru a rezolva problema.

"Până la dezactivarea lansatorului, există riscul lansării unei rachete la o distanță de până la câțiva kilometri", se anunța în comunicat. 

Zona de pericol era de aproximativ 5-7 kilometri față de baza navală Korsør. Totodată, în zonă a fost închis spațiul aerian. Navele aflate în zona de pericol au fost anunțate să aștepte rezolvarea situației.

În cursul serii, marina daneză a anunțat că lansatorul a fost dezactivat și că nu mai există riscul lansării accidentale a unei rachete. Restricțiile navale și aeriane au fost ridicate ieri seară.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri