Live

VIDEO. Antreprenorul din Republica Moldova care a înșelat sute de români a evadat chiar din sala de judecată

Data publicării:
Antreprenorul din Republica Moldova care a înșelat sute de români a evadat chiar din sala de judecată.

Un antreprenor din Republica Moldova, care a înșelat sute de români, a evadat chiar din sala de judecată. Bărbatul și-a dat jos brățara electronică de urmărire și s-a făcut nevăzut. Este acuzat că ar fi creat un prejudiciu de aproape un milion de euro, doar în România.

Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24: Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere îl arată pe fondatorul brandului de mobilier pe o stradă de lângă judecătoria Ciocana din Republica Moldova.

Mihail Șaran iese singur, la un moment dat se oprește, își dă jos brățara electronică pe care o aruncă, de asemenea și haina pe care o avea pe spate, și se face nevăzut.

Acesta era judecat pentru că procurorii ceruseră înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv, însă nu a mai așteptat verdictul judecătorilor și a fugit.

Mihail Șaran a fost arestat pe Aeroportul Internațional Chișinău în luna ianuarie a acestui an, în timp ce încerca să părăsească țara cu destinația Teheran.

El este acuzat că a pus la cale o schemă de înșelătorie, prin care persoane care plătiseră în avans sume importante de bani pentru un mobilier de bucătărie au rămas și fără bani, și fără ca marfa să le fie livrată.

Și în România au funcționat showroom-uri în marile orașe, până în luna decembrie a anului trecut, și sunt sute de clienți păgubiți. O sută dintre ei au depus o plângere comună la DIICOT, iar instituția a deschis o anchetă pentru înșelăciune și grup infracțional organizat.

Doar în România, prejudiciul estimat este de aproape un milion de euro.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA și Republica Moldova vor face exerciții militare comune pe teritoriu moldovean, săptămâna viitoare

O farmacistă șefă din Bihor a decontat servicii medicale fictive de 377.000 de lei. Cu banii și-a cumpărat bijuterii, haine și o mașină

Un fost aliat al Maiei Sandu candidează la preşedinţia Republicii Moldova. Cine s-a mai anunţat pentru cursa electorală din octombrie

Metoda „Accidentul” face ravagii în Spania. Peste 100 de persoane au fost arestate pentru înşelăciune pe WhatsApp

Partenerii noștri