Live

Momentul în care Emily, fetița care a împlinit 9 ani în captivitate, și-a reîntâlnit tatăl. Povestea ei a impresionat întreaga lume

Data actualizării: Data publicării:
Emily, fetița cu dublă cetățenie irlandeză și israeliană a cărei poveste a impresionat întreaga lume după ce a fost răpită de Hamas, se numără printre cei 13 ostatici eliberați ieri. FOTO: X (Twitter)

Emily, fetița cu dublă cetățenie irlandeză și israeliană a cărei poveste a impresionat întreaga lume după ce a fost răpită de Hamas, se numără printre cei 13 ostatici eliberați ieri.

Cazul lui Emily, care a împlinit 9 ani în timp ce se afla în captivitate, a făcut înconjurul lumii luna trecută. Inițial, tatăl ei a crezut că fata a murit. După 10 zile a fost, însă, informat că se numără printre ostatici.

După 50 de zile de agonie, bărbatul a ajuns în Israel să o aștepte, iar reîntâlnirea a fost foarte emoționantă. Pe 7 octombrie, Emily era în vizită la o prietenă de școală în kibuțul Be'eri atunci când a fost luat ostatică. 

Prietenele lui Emily Hand au spus că momentul întâlnirii a fost foarte emoționant, s-a aplaudat, s-a cântat.

Tatăl lui Emily, Tom Hand, a declarat că familia nu are „cuvinte pentru a descrie emoțiile după 50 de zile provocatoare și complicate”.

„Suntem fericiți să o îmbrățișăm din nou pe Emily, dar, în același timp, ne amintim de Raya Rotem și de toți ostaticii care încă nu s-au întors. Vom continua să facem tot ce ne stă în putere pentru a-i aduce înapoi acasă", a spus el.

Bărbatul le-a mulțumit tuturor celor care „i-au ajutat și i-au îmbrățișat” în timp ce Emily a fost ținută ostatică.

Vicepremierul irlandez Michael Martin a vorbit despre „fetița strălucitoare și frumoasă” care a fost eliberat și a descris momentul ca fiind „prețios și profund emoționant pentru familia Hand”.

„Poporul Irlandei a fost mișcat de povestea lui Emily, de inocența ei și de determinarea tatălui ei, Tom”, a declarat vicepremierul, care a s-a declarat uimit de „forța și rezistența cu care tatăl a pledat pentru eliberarea fiicei sale”.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

31 de morți după ce armata israeliană a atacat o tabără de refugiați din centrul Fâșiei Gaza

800.000 de persoane au fugit din Rafah în ultimele 2 săptămâni

„Trebuie să aleagă între victorie și dezastru”. Ultimatum pentru Netanyahu - un partener de guvernare amenință cu dărâmarea guvernului

IDF a identificat cadavrul unui alt ostatic în tunelurile Hamas din Gaza

Partenerii noștri