Live

Morga denumită „Frankenstein” ar fi vândut armatei corpuri pentru teste cu explozivi. Dezvăluiri revoltătoare făcute în instanță

Data publicării:
FOTO: captură video SKY NEWS

Rămășite umane donate pentru cercetări medicale au fost, de fapt, vândute pentru a fi mutilate, potrivit unei instanțe de judecată din SUA.

Un centru unde sunt donate trupuri neînsuflețite pentru a fi utilizate în studii medicale este acuzat că le-a vândut militarilor pentru a le folosi la trageri și testarea explozivilor. Centrul de Resurse Biologice din Phoenix, Arizona, este acuzat că folosit în scopuri „greșite” rămășițele a 23 de persoane, rudele acestora fiind induse în eroare cu privire la modul în care trupurile vor fi folosite, potrivit Sky News.

În prima zi a unui proces civil controversat s-au depus declarații potrivit cărora centrul a vândut rămășițele umane unor terți, inclusiv armată, pentru teste distructive.

Alte trupuri ar fi fost măcelărite în depozitele centrului.

FOTO: captură video Sky News

Mărturia unui agent FBI

Mark Cwynar, agent FBI retras din activitate, a declarat că el și colegii săi au descins la centrul în cauză în 2014 și au găsit, stivuite pe o masă, picioare umane, capete într-un răcitor și torsuri decapitate și fără membre. Agentul a mai spus că o parte din colegii care au participat la acea acțiune au fost atât de afectați de cele descoperite în centru încât au avut nevoie de consiliere psihologică.

I-am văzut pe colegii mei care au fost traumatizați. Cei mai mulți au refuzat categoric să se întoarcă în locul respectiv”, a declarat în fața instanței fostul agent FBI.

Mark Cwynar a mai spus că a văzut un tors cu capul îndepărtat, de care a fost cusut un alt cap, mult mai mic, asemenea personajului Frankentstein.

Rudele a 23 de persoane decedate îi dau în judecată pe proprietarii centrului, spunând că li s-a promis că rămășițele vor fi folosite pentru cercetare, înainte de a fi incinerate și returnate familiilor.

Rudele au spus că au primit urne funerare cu ceea ce credeau că sunt rămășițele celor dragi, dar, ulterior, s-a descoperit că trupurile au fost vândute, iar unele dintre ele au fost descoperite mutilate în centru.

David TeSelle, avocatul rudelor, le-a spus juraților că familiile nu au fost informate că trupurile vor fi tăiate sau vândute pentru profit, lucruri cu care nu ar fi fost de acord.

El a prezentat în instanță o listă de prețuri a centrului, potrivit căreia un tors fără cap se vindea cu 4.000 de dolari.

Proprietarul centrului, Stephen Douglas Gore, a recunoscut în 2015 că o parte din trupuri au fost „manipulate greșit”, dar a negat că rămășițele donate ar fi fost utilizate de companie în alte scopuri decât cele aprobate de familii.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis unei prietene un mesaj bizar, însă poliția are altă pistă

FBI a deschis o anchetă penală în cazul prăbuşirii podului din Baltimore. Corpul unei a patra victime a fost recuperat de scafandri

Europa Liberă: Deputații Cătălin Teniță, Alexandru Muraru și Pavel Popescu au fost țintiți de o rețea globală de spionaj a Chinei

Pasagerii avionului Boeing 737 MAX 9 care a rămas fără ușă în zbor au primit scrisori de la FBI

Partenerii noștri