Live

Motivul incredibil pentru care o femeie de serviciu s-a trezit cu 90.000 de lire sterline în cont

Data publicării:
FOTO: Getty Images

O femeie de serviciu s-a trezit în contul bancar cu o sumă uriașă care i-a fost depusă din greșeală de un magazin de caritate. Nu a putut rezista tentației și nu a reclamat cele 90.000 de lire sterline. Ea a fost condamnată la 20 de luni de închisoare cu suspendare.

Comfort Konadu, o femeie de serviciu de 52 de ani din Marea Britanie, s-a trezit că are în cont 90.000 de lire sterline, de la organizația caritabilă Royal Mencap Society.

Femeia mersese anterior la un magazin al asociației și a cerut să i se returneze nouă lire sterline pentru un produs pe care îl cumpărase. În schimb, a primit 90.000 de lire sterline.

În loc să anunțe organizația despre greșeală, femeia a cheltuit peste 31.000 de lire sterline într-o singură zi, iar apoi a transferat în conturile copiilor ei 59.000 de lire sterline.

O parte din suma rambursată a fost recuperată, dar organizația caritabilă a rămas cu o pierdere de peste 31.000 de lire sterline.

Procurorul Kate Gaskell a declarat că acest lucru ar fi putut reprezenta profiturile pentru 18 luni pentru magazinul de caritate.

Avocatul femeii a spus, în apărarea ei, că ea a avut un stil de viață „modest și umil” și că tentația probabil a fost foarte mare având în vedere că suma era mai mare decât putea ea visa să aibă vreodată.

Judecătorul care a pronunțat decizia de condamnare a susținut că, prin această faptă, femeia a acționat necinstit și că trebuie să primească o pedeapsă considerabilă.  

 „Ai căzut pradă ispitei și ai acționat necinstit. Prin această faptă ai adus rușine familiei tale”, i-a spus judecătorul, scrie manchestereveningnews.co.uk.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia acuză Marea Britanie că e un „participant de facto” în războiul din Ucraina

Noua ofensivă a Rusiei în Ucraina ar trebui să fie „un apel de trezire la realitate”. Avertismentul unui ministru britanic

Aproape jumătate din toți banii murdari ai lumii trec prin Londra și teritoriile britanice de peste mări

Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie

Partenerii noștri