Live

Musk a schimbat numele rachetei BFR. Cum a fost botezat vehiculul spațial cu care am putea ajunge pe Marte

Data publicării:
Foto: Agerpres

Elon Musk s-a decis să schimbe numele rachetei de pasageri BFR (n.r. Big Falcon Rocket sau, așa cum glumește CEO-ul SpaceX, Big F***ing Rocket). De azi vechiculul spațial, parte din planul ambițios al lui Musk de a coloniza Planeta Roșie, va purta numele de Starship, scrie BBC.

Elon Musk a făcut anunțul pe contul oficial de Twitter, însă nu a dezvăluit și motivele care l-au determinat să renunțe la denumirea BFR. CEO-ul Tesla și SpaceX a mai spus că booster-ul rachetei ca avea un nume propriu - Super Heavy.

În luna septembrie, Musk a anunțat într-o conferință de presă că antreprenorul japonez Yusaku Maezawa va fi primul pasager care va călători la bordul Starship. Misiunea este planificată pentru anul 2023, în condițiile în care inginerii de la SpaceX, conduși de Musk, reușesc să construiască la timp vehiculul.

Este pentru a patra oară când denumirea rachetei a fost schimbată: aceasta a fost, pe rând, Mars Colonial Transporter (MCT), apoi Interplanetary Transport System (ITS), înainte să devină BFR.

În weekend, Elon Musk a dezvăluit că designul rachetei a fost schimbat și s-a declarat foarte încântat de noua versiune.

Starship va înlocui în cele din urmă rachetele Falcon 9 și Falcon Heavy. Costul estimat al construcției rachetei este 5 miliarde de dolari.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Programul zilnic al lui Elon Musk: mănâncă o gogoașă în fiecare dimineață și se culcă la 3. Cum își împarte timpul și ce obiceiuri are

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Tesla va cere acţionarilor să restabilească pachetul de compensaţii de peste 55 de miliarde de dolari pentru directorul Elon Musk

O româncă ale cărei inițiale sunt gravate pe bateriile Tesla îl acuză pe Elon Musk că a ascuns un defect al mașinilor

Partenerii noștri