Musk a schimbat numele rachetei BFR. Cum a fost botezat vehiculul spațial cu care am putea ajunge pe Marte

Data publicării:
Elon Musk
Foto: Agerpres

Elon Musk s-a decis să schimbe numele rachetei de pasageri BFR (n.r. Big Falcon Rocket sau, așa cum glumește CEO-ul SpaceX, Big F***ing Rocket). De azi vechiculul spațial, parte din planul ambițios al lui Musk de a coloniza Planeta Roșie, va purta numele de Starship, scrie BBC.

Elon Musk
Foto: Agerpres

Elon Musk a făcut anunțul pe contul oficial de Twitter, însă nu a dezvăluit și motivele care l-au determinat să renunțe la denumirea BFR. CEO-ul Tesla și SpaceX a mai spus că booster-ul rachetei ca avea un nume propriu - Super Heavy.

În luna septembrie, Musk a anunțat într-o conferință de presă că antreprenorul japonez Yusaku Maezawa va fi primul pasager care va călători la bordul Starship. Misiunea este planificată pentru anul 2023, în condițiile în care inginerii de la SpaceX, conduși de Musk, reușesc să construiască la timp vehiculul.

Este pentru a patra oară când denumirea rachetei a fost schimbată: aceasta a fost, pe rând, Mars Colonial Transporter (MCT), apoi Interplanetary Transport System (ITS), înainte să devină BFR.

În weekend, Elon Musk a dezvăluit că designul rachetei a fost schimbat și s-a declarat foarte încântat de noua versiune.

Starship va înlocui în cele din urmă rachetele Falcon 9 și Falcon Heavy. Costul estimat al construcției rachetei este 5 miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri