Live

NATO va decide în februarie dacă-şi retrage trupele din Afganistan

Data publicării:
SUA au anunţat deja reducerea trupelor din Afganistan. Foto: Getty Images

NATO va decide dacă îşi va va retrage trupele din Afganistan sau dacă îşi va continua misiunea de instruire în această ţară la viitoarea reuniune a miniştrilor apărării ai Alianţei, care va avea loc în februarie 2021, informează Agerpres.

„Vom avea de făcut o alegere dificilă”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „Fie rămânem şi plătim în continuare preţul unui angajament militar. Fie plecăm, riscând să pierdem câştigurile pe care le-am obţinut, în timp ce procesul de pace ar putea eşua”, a adăugat Stoltenberg.

Săptămâna trecută, SUA au anunţat o nouă reducere a numărului lor de militari din Afganistan la 2.500, faţă de 4.500 câţi sunt în prezent.

În ciuda anunţului făcut de administraţia Trump, NATO a declarat că îşi va menţine angajamentul faţă de misiunea din Afganistan.

Stoltenberg a avertizat în mod repetat asupra retragerii prea timpurii a trupelor NATO din Afganistan şi a avertizat că această ţară ar putea deveni din nou o platformă pentru teroriştii internaţionali care vizează ţările occidentale.

SUA şi-au început angajamentul militar în Afganistan din 2001, după atacurile teroriste de la 11 septembrie în acelaşi an. NATO a preluat conducerea misiunii în 2003, după care a transmis ştafeta forţelor de securitate afgane în 2014.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viktor Orban anunță că îl susține pe Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO

Olanda permite Ucrainei să folosească avioanele F-16 pe care i le va dona în atacuri asupra ţintelor militare în Rusia

Au început exerciții ample de apărare aeriană ale NATO în Germania. 11 țări participă în desfășurarea acestora

Geoană spune că „pariul” Rusiei de a investi aproape jumătate din PIB în apărare e riscant: „Declinul său economic se va accelera”

Partenerii noștri