Live

NORAD: Două bombardiere rusești, interceptate în apropiere de coasta Statelor Unite

Data actualizării: Data publicării:

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a anunţat că avioane de vânătoare canadiene şi americane au fost mobilizate în weekend pentru a escorta două bombardiere ruseşti care zburau în apropiere de coasta nord-americană, potrivit site-ului 45enord şi Fox News, citate de Agerpres.

Conform NORAD, două avioane de luptă americane de tipul F-22 şi două aparate canadiene CF-18 au identificat două bombardiere strategice ruseşti Tu-160 Blackjack, care intraseră sâmbătă dimineaţă într-o zonă patrulată de Forţele Aeriene Regale Canadiene (RCAF).

„Un avion AWACS E-3, două avioane de luptă F-22 şi două avioane de vânătoare CF-18 ale NORAD au detectat două bombardiere strategice ruseşti Tu-160 Blackjack intrând în zona de identificare a spaţiului aerian al Canadei la 26 ianuarie. Bombardierele ruseşti au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu a existat nicio încălcare a spaţiului aerian (canadian)”, precizează NORAD.

Niciun conflict nu a fost semnalat între avioanele ruseşti, americane şi canadiene.

NORAD a adăugat că utilizează radare, sateliţi şi avioane de luptă în scop de patrulare aeriană şi pentru monitorizarea aeronavelor care intră în spaţiul aerian american şi canadian.

„Prioritatea NORAD este de a apăra Canada şi SUA. Capacitatea noastră de a proteja naţiunile noastre începe cu detectarea, localizarea şi identificarea aeronavelor de interes care se apropie de spaţiul aerian american şi canadian”, a declarat generalul Terrence J. O'Shaughnessy, comandantul NORAD, într-un comunicat. 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ambasadorul Canadei: România nu trebuie să se considere o țară mică în fața unei amenințări mari. Întreaga Alianță ar fi în spatele ei

Se extind mișcările propalestiniene. Studenții canadieni au instalat tabere în marile universități. 200 de arestări la UCLA, în SUA

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

O familie a primit cadavrul unui rus cu plete și plin de tatuaje în locul tatălui mort în Cuba. Apoi situația a devenit și mai bizară

Partenerii noștri