Live

Numărul 2 în guvernul britanic s-a autoizolat întrucât un membru al familiei sale prezintă simptome de COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Ministrul de stat în guvernul britanic, Michael Gove, considerat practic numărul doi al cabinetului premierului Boris Johnson, a decis să se autoizoleze, întrucât un membru al familiei prezintă simptome de COVID-19, a transmis marţi postul de televiziune ITV, scrie Agerpres.

Gove, care anterior făcuse declaraţii despre evoluţia stării de sănătate a premierului britanic, aflat în prezent la terapie intensivă, continuă să muncească, potrivit aceluiaşi post de televiziune britanic.

Solicitat să-l înlocuiască pe Boris Johnson "acolo unde este necesar", şeful diplomaţiei britanice, Dominic Raab, s-a angajat luni să acţioneze pentru a "învinge coronavirusul" pe perioada spitalizării premierului: cu 5.373 de decese, Marea Britanie este una din ţările cele mai afectate din Europa.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, internat la terapie intensivă

Boris Johnson, care a continuat să prezinte simptome persistente de COVID-19 după zece zile de când a fost testat pozitiv la noul coronavirus, a primit oxigen luni şi a fost transferat la secţia de terapie intensivă a unui spital din centrul Londrei. Biroul premierului a precizat că este vorba despre ''măsură de precauţie pentru cazul în care ar necesita ventilaţie' mecanică.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit pe 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că este pozitiv la coronavirus. El a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, iar vineri a anunţat că are în continuare febră. Duminică, Downing Street a comunicat că, "la recomandarea medicului său, prim-ministrul a fost internat în această seară pentru teste".

Editor: I. I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Un Lamborghini, un Porsche și bunuri de 600 de milioane de euro au fost confiscate de poliție într-un caz uriaș de fraudă cu fonduri UE

Partenerii noștri