Live

Galerie Foto Numărul morților după cutremurul din Indonezia a crescut la 310. Oamenii se roagă pe străzi, lângă moscheile distruse

Data actualizării: Data publicării:
Numărul morților după cutremurul din Indonezia a crescut la 310. FOTO: Profimedia Images

Bilanţul deceselor în urma seismului care a lovit luni provincia Java de Vest din Indonezia a crescut la 310, a anunţat Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor. Sute de indonezieni s-au rugat în aer liber, pe un teren de volei aflat lângă o moschee puternic afectată de cutremur, scrie Reuters. Oamenii se tem că ar putea veni un nou dezastru.

Douăzeci şi patru de persoane sunt în continuare date dispărute după ce cutremurul cu magnitudinea 5,6 a provocat alunecări de teren şi a distrus clădiri în Java de Vest.

Henri Alfiandi, şeful serviciilor naţionale de urgenţă, a declarat că operaţiunile de căutare vor continua până luni sau chiar mai mult dacă până atunci nu vor fi găsite toate cadavrele.

"Problemele sunt legate de instabilitatea solului, alunecările de teren agravate de ploile continue şi îngrijorările legate de replicile seismice", a declarat el la postul de televiziune Kompas.



Multe dintre victime sunt copii, dintre care unii se aflau în sălile de clasă în momentul producerii cutremurului.

Peste 2.000 de persoane au fost rănite, circa 56.000 de case au fost avariate şi peste 62.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, a mai spus Suharyanto.
Sute de indonezieni s-au rugat vineri în aer liber, pe un teren de volei, lângă o moschee din Cianjur, care acum are pereții crăpați și geamurile sparte în urma cutremurului.

"Încă ne este frică. A trebuit să ne mutăm aici, pe acest teren de volei, nu într-o moschee. Dezastrul ar putea lovi din nou", a spus Muhamad, 52 de ani.

Sute de replici au zguduit regiunea muntoasă, unde rezidenții îndurerați se adăpostesc în corturi, și așteaptă mâncare, apă și medicamente, provizii care nu au ajuns la timp din cauza ploilor abundente și a alunecărilor de teren.

Indonezia este afectată în mod regulat de seisme sau erupţii vulcanice, datorită poziţiei sale pe "Cercul de foc" al Pacificului, o regiune situată la convergenţa mai multor plăci tectonice.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată sistemul de avertizare timpurie în caz de tsunami, montat de România în largul Mării Negre. INFP: „Risc de tsunami există”

Pericol de tsunami în Marea Neagră, în urma unor cutremure puternice. Când s-a produs ultimul eveniment (INFP)

Indonezia, sub alertă de gradul IV: cel puțin 10 morți și sate îngropate în cenușă după erupția vulcanului Laki-laki

Cutremur cu magnitudinea de 5,2 în Grecia. În ce zone s-a resimțit

Partenerii noștri