Live

Video O clădire istorică din New Orleans, în care a locuit Louis Armstrong, a fost distrusă complet de uraganul Ida

Data publicării:
Jack Royer, prezentatorul unui canal de ştiri al televiziunii din New Orleans. Foto: Captură Twitter

Uraganul Ida, care a atins zona de uscat în weekend în statul american Louisiana, a distrus în întregime clădirea istorică din oraşul New Orleans în care a locuit în tinereţe Louis Armstrong.

Într-un clip postat pe Twitter de Jack Royer, prezentator în cadrul WIAT-TV, un canal de ştiri al televiziunii din New Orleans, se poate vedea amploarea pagubelor provocate de uragan acestei clădirii în care muzicianul a locuit şi a făcut primii paşi în muzică.

Clădirea, din care a rămas un morman de moloz şi care a fost asociată istoriei muzicii jazz, a fost sediul croitoriei şi reşedinţei familiei Karnofsky, care a construit-o în 1913, potrivit surselor. Armstrong a început să lucreze de mic pentru soţii Karnofsky, care i-au oferit în această clădire a doua lui casă. Tânărul Armstrong obişnuia să ia masa alături de familie, iar soţii Karnofsky i-au împrumutat banii cu care şi-a cumpărat prima trompetă.

În 1912, Armstrong a fost arestat în apropiere de acest loc şi trimis la aşa numita "Colored Waif's Home", o casă pentru copiii şi tinerii de culoare abandonaţi. Aici a devenit parte dintr-o trupă de muzică şi a început să cânte mai frecvent la trompetă.

Fiul familiei Karnofsky, Morris, a deschis în acest loc primul magazin de discuri jazz din New Orleans, "Morris Music", care a fost inclus în Registrul Naţional al Locurilor Istorice din Statele Unite.

Citește și: GALERIE FOTO Ce a lăsat în urmă uraganul Ida. Sunt posibile tornade, iar unii locuitori ar putea rămâne fără curent săptămâni întregi

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Uraganul Ida a făcut prăpăd în New York: A fost declarată stare de urgență în oraș pentru prima dată în istorie

Uraganul Ida face ravagii în SUA. Doi morți și mai mulți răniți după ce o autostradă s-a prăbușit

Ce a lăsat în urmă uraganul Ida. Sunt posibile tornade, iar unii locuitori ar putea rămâne fără curent săptămâni întregi

Uraganul Ida a lovit Louisiana cu o forță devastatoare, exact la 16 ani de la Katrina: cursul fluviului Mississippi, inversat

Partenerii noștri