Live

O femeie din Italia, care nu a mers la spital din cauza pandemiei, depistată cu o tumoare uriașă: Mi-a fost frică de Covid

Data actualizării: Data publicării:
Femeia din Italia nu a mers la medic din cauza pandemiei de Covid. Foto: Profimedia Images

O pacienta din Italia a ajuns la spital cu o tumoare uriașă, după ce a evitat să meargă la un control medical din cauza pandemiei de Covid-19. Femeia a ajuns la spital, acolo unde a fost operată de urgență, informează DPA. 

Pacienta în vârstă de 64 de ani spune că și-a neglijat sănătatea și controalele medicale în anul 2020 din cauza temerilor legate de riscul de a contracta noul coronavirus, mai scrie sursa citată, preluată de Agerpres. Chirurgii italieni au extirpat din cavitatea abdominală a femeii o tumoare cu diametrul de 70 de centimetri şi greutatea de 20 de kilograme, au anunţat reprezentanţii spitalului Cardarelli din Napoli.

"Pacienta se temea foarte mult de COVID-19, aşa că a evitat controalele medicale, în pofida faptului că avea anumite simptome", a declarat Giovanni Vennarecci, şeful secţiei de chirurgie de la spitalul Cardarelli.

"De-a lungul lunilor care au urmat, tumoarea a crescut tot mai mult, până când femeia s-a convins în cele din urmă că trebuia să consulte un ginecolog", a precizat chirurgul italian.

Atunci când a mers la consultație, medicii i-au pus femeii diagnosticului de cancer și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență. 

Operaţia a avut succes, iar femeia se simte acum bine, au mai spus medicii. "Totul a decurs în cel mai bun mod posibil", a adăugat acelaşi chirurg italian.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fetiţă de trei ani cu o tumoare severă, salvată de medici

Un bărbat a crezut că se simte rău de la prea multă cafea. A primit însă un diagnostic îngrozitor

„Un test de sânge m-a salvat de chimioterapie”. Reapariția cancerului, depistată cu 4 ani mai repede cu ajutorul biopsiilor lichide

Tumoare în uter de 4,3 kilograme, extirpată de medicii din Iași. Pacienta are 49 de ani și cântărește doar 38 de kilograme

Partenerii noștri