Live

Video „O luăm rău pe coajă”: Cinci blindate rusești distruse în 5 minute, într-un atac „catastrofal” al armatei lui Putin

Data actualizării: Data publicării:
Blindate ruse distruse într-un atac „catastrofal” în regiunea Kupiansk. Captură gif: X/Twitter/Tendar

Armata ucraineană a publicat recent o înregistrare video care prezintă un atac apreciat drept „catastrofal” al forțelor ruse, în zona localității Sinkivka, regiunea Kupiasnk. Imaginile arată cum rușii au pierdut cinci blindate în circa 5 minute, după un atac „kamikaze” asupra pozițiilor ucrainene.

Atacul rusesc a fost respins de militarii brigăzilor 14 și 30 de infanterie mecanizată ucrainene. O coloană de tancuri și vehicule de luptă ale infanteriei pline de soldați ruși a fost distrusă complet în câteva minute în momentul în care a intrat în așa-numita „kill zone” a apărării ucrainene. Blindatele ruse au fost distruse aproape simultan de minele antitanc, artileria, dronele kamikaze și rachetele antitanc.

Mai întâi, tancul din fruntea coloanei e aruncat în aer de o mină antitanc, în ciuda faptului că era prevăzut cu un echipament de deminare.

Blindatele din coloană rămase blocate sunt apoi luate la țintă de artileria ucraineană. Ultimul vehicul e lovit de o rachetă antitanc în timp ce încearcă să manevreze cu spatele.

Un alt vehicul blindat e lovit în plin de artilerie. După câteva secunde, un alt tanc sare în aer după ce lovește o mină.

„O luăm rău pe coajă, ne omoară ca pe niște copii”, se aude un rus în timp ce comunică prin radio - convorbire interceptată și publicată ulterior de armata ucraineană.

Într-o încercare disperată, ultimul blindat rusesc pornește înainte, ocolește primul tanc deja distrus de o mină și sare aproape imediat în aer după ce lovește o nouă mină.

La final, artileriștii ucraineni lansează bombe cu dispersie asupra soldaților ruși debarcați de pe blindate și aflați în câmp deschis.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin cere triplarea producției de armament: Doar așa Rusia va rămâne cu un pas înaintea Ucrainei în război

Lupte dure pe frontul din Harkov. Ucrainenii îi resping pe ruși la Vovcensk. Putin spune că trupele Moscovei își îmbunătățesc pozițiile

Rușii au recucerit Robotîne, satul de pe „linia Surovikin” cucerit cu greu de armata ucraineană în timpul contraofensivei din 2023

Cine este „Musca”, deținutul care a evadat dintr-o dubă a poliției franceze după o ambuscadă sângeroasă

Partenerii noștri