Live

Foto O navă din Siria cu cereale ucrainene care ar fi fost furate a fost sechestrată în Liban

Data actualizării: Data publicării:
Ambasada Kievului la Beirut spune că un procuror a ordonat sechestrarea unei nave sub pavilion sirian cu cereale ucrainene „furate” care a acostat într-un port din nordul Libanului. Foto: Profimedia Images

Un procuror libanez a ordonat sâmbătă sechestrarea unei nave sub pavilion sirian care a acostat într-un port din nordul Libanului având la bord cereale ucrainene „furate”, a indicat Ambasada Kievului la Beirut, potrivit AFP.

Procurorul Ghassan Oueidat a dispus ca poliţia să efectueze o anchetă în legătură cu nava Laodicea, ancorată în portul Tripoli, şi sechestrarea acesteia până la finalul anchetei, a menţionat sub acoperirea anonimatului un responsabil al justiţiei.

Nava de transport de marfă sub pavilion sirian Laodicea, acostată într-un port maritim din Tripoli. Foto: Profimedia Images

Joi, ambasadorul Ucrainei în Liban, Ihor Ostaş, a anunţat că s-a întâlnit cu preşedintele libanez Michel Aoun cu care a discutat despre „intrarea unei nave siriene (...) încărcate cu orz, ilegal, provenind din teritoriile ucrainene ocupate”.

Vineri, ministrul libanez de externe Abdallah Bou Habib a anunţat pe Twitter că a primit „un număr de proteste şi avertismente din partea mai multor ţări occidentale după sosirea unei nave sub pavilion sirian încărcată cu făină şi orz”, conform Agerpres.

Potrivit primelor informaţii, marfa aparţine unui comerciant sirian şi o parte din ea ar fi trebuit să fie descărcată în Liban, iar restul în Siria, a mai adăugat responsabilul justiţiei libaneze citat de AFP.

Tot vineri, un responsabil de la vamă a declarat pentru France Presse că, după verificare, „mărfurile au reieşit că sunt în regulă şi nu sunt dovezi că au ajuns în Liban furate”.

Autorităţile acuză în mod regulat Rusia de furtul recoltelor ucrainene din zonele pe care le ocupă, notează AFP.

Incidentul survine într-un context în care Libanul trece printr-o gravă criză economică ce presupune şi o penurie de grâu, libanezii stând la cozi pentru a obţine pâine subvenţionată. 80% din grâul utilizat în Liban este importat din Ucraina.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scholz explică de ce nu vrea să lea dea ucrainenilor rachete Taurus: „Nu poți chiar să le dai toate armele tale tuturor”

Rusia pregătește un plan în trei pași pentru a destabiliza Ucraina. General ucrainean: Căderea Ceasiv Iar este o chestiune de timp

Ce spun serviciile secrete americane despre Putin: „Este cuprins de o frică paranoică”

Rușii au început să folosească linia ferată către Crimeea, construită în teritoriile anexate ca alternativă la podul Kerci

Partenerii noștri