Live

O pasăre oprită în fața zidului lui Trump a impresionat o lume întreagă. Mesajul puternic transmis de această fotografie

Data actualizării: Data publicării:
Fotografia realizata de Alejandro Prieto a impresionat o lume întreagă. FOTO: birdpoty.com

Imaginea care surprinde o pasăre în fața zidului lui Donald Trump de la granița cu Mexic a impresionat o lume întreagă și a câștigat un renumit concurs de fotografie.

Fotografia a fost realizată de mexicanul Alejandro Prieto.

El a fost desemnat cel mai bun fotograf care surprinde păsări la concursul Bird Photographer of the Year, după ce imaginea sa a fost selectată din 22.000 de lucrări, scrie BBC.

Fotografia realizată de Alejandro Prieto arată o pasăre care s-a oprit în fața zidului, iar artistul a explicat că a evidențiat astfel amenințarea pe care acesta o reprezintă la adresa biodiversității.

Zona de frontieră SUA-Mexic este un ecosistem fragil, de migrație a animalelor și a păsărilor. Potrivit fotografului, zidul de frontieră traversează deșert și munți și este o amenințarea la adresa biodiversității, afectând peste 1.500 de specii de animale și plante.

Alejandro Prieto a documentat viața sălbatică în această zonă de peste un an și a observat multe animale care au ajuns până la zid și au fost nevoite să se întoarcă.

Pentru această fotografie, Alejandro Prieto a primit 6.877 dolari.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Campanie electorală plină de jigniri în SUA. Biden și Trump se insultă reciproc: „Un ratat dezechilibrat” / „Un nemernic fără margini”

Prima dezbatere prezidențială americană va avea loc, în premieră, în iunie. Biden și Trump au convenit locul și data

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

Republicanii fac scut în jurul lui Trump. Mike Johnson a venit să-l sprijine la procesul penal de la New York

Partenerii noștri