Live

O polițistă americană riscă 25 de ani de închisoare după ce a împușcat mortal un șofer afroamerican pe care voia să-l curenteze

Data publicării:
Imagini cu Daunte Wright în fața tribunalului din Hennepin County. Sursa foto: Profimedia

O poliţistă americană care a împuşcat mortal un tânăr şofer afroamerican în cursul unui control de rutină în trafic în aprilie la periferia oraşului Minneapolis a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă, notează AFP.

Kim Potter, 49 de ani, a afirmat mereu că a crezut că şi-a scos pistolul electric Taser atunci când în realitate şi-a scos arma de serviciu şi l-a împuşcat pe Daunte Wright, 20 de ani, care se opunea arestării în Brooklyn Center, în nordul Statelor Unite.

Juriul a găsit-o vinovată de omor prin imprudenţă după trei zile de deliberări într-un tribunal din Minneapolis, unde această tragedie a redeschis rănile uciderii lui George Floyd.

Fosta poliţistă, care a pledat nevinovată, nu a reacţionat joi când a fost anunţat verdictul. Ea riscă o pedeapsă maximă de 25 de ani de închisoare în total şi sentinţa urmează să fie pronunţată în februarie, scrie Agerpres.

"Remuşcările şi regretele sale pentru acest incident sunt copleşitoare", a declarat avocatul ei, Paul Engh, după verdict, cerând judecătorului să o elibereze pe cauţiune. "Nu este în niciun caz un pericol pentru public", a spus el.

La 11 aprilie 2021, poliţista patrula împreună cu un coleg care hotărâse să îl controleze pe şoferul unui Buick alb după săvârşirea unei contravenţii rutiere uşoare. Când şi-au dat seama că acesta era vizat de un mandat de arestare, au vrut să-l reţină.

Poliţista a descris situaţia din acea zi drept "potenţial periculoasă". Daunte Wright, care nu era înarmat, nu a lăsat să îi fie puse cătuşele şi a pornit maşina pentru a fugi. Kim Potter şi-a scos arma din teacă, explicând că a crezut că a luat pistolul electric.

"Ne-am luptat să-l împiedicăm să fugă şi apoi totul s-a transformat în haos. Îmi amintesc că am strigat <<Taser, Taser, Taser>> şi nu se întâmplă nimic. Iar colegul meu mi-a spus că l-am împuşcat", a povestit ea vineri la bară, înainte de a izbucni în plâns.

Avocatul său a invocat eroarea umană şi efectul stresului pentru că a spus că ea încerca să-şi protejeze colegul.

Dar pentru procurorul Erin Eldridge, Daunte Wright a murit din cauza manipulării imprudente a unei arme şi a neglijenţei unui agente care avea, totuşi, 26 de ani de experienţă.

Într-un comunicat transmis presei americane, familia victimei a spus joi că se simte "uşurată" că "s-au dat socoteală pentru această moarte absurdă".

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Derek Chauvin, poliţistul găsit vinovat de uciderea lui George Floyd, îşi va afla pedeapsa la 16 iunie

Reacția unui polițist care a prins două femei la furat, într-un magazin. Gestul său a impresionat toată țara

VIDEO. Karaoke la volanul maşinii de poliţie

Partenerii noștri