Live

O sectă din Coreea de Sud s-a transformat într-un focar de coronavirus după ce o femeie bolnavă a mers la adunări

Data publicării:
Foto: GettyImages

O sectă din Coreea de Sud a fost identificată ca focar de infecție cu coronavirus, pe fondul unei creșteri bruște a numărului de cazuri în țara asiatică, informează BBC.

Se crede că infecțiile în cadrul sectei Temple of the Tabernacle of the Testimony au pornit de la o femeie. Membri sectei reprezintă 30 din cele 53 de cauzuri noi de coronavirus raportate în Coreea de Sud. Numărul total al celor infectați a ajuns la 104, în timp ce un bărbat de 63 de ani a murit.

Oficialii sud-coreeni din domeniul sănătății sunt de părere că la baza infecțiilor s-a aflat o femeie de 61 de ani, care a fost depistată cu coronavirus la începutul săptămânii. Centrul Coreean pentru Controlul Bolilor a spus că femeia a intrat în contact cu 166 de oameni, cărora li s-a cerut să intre în carantină.

Cel puțin 30 din noile cazuri de infectare cu Covid-19 anunțate joi provin din rândul membrilor sectei din orașul Daegu.

Gruparea religioasă Temple of the Tabernacle of the Testimony, acuzată în trecut că ar fi o sectă, a anunțat că și-a închis filiala din Daegu, un oraș cu o populație de 2,5 milioane de locuitori.

Primarul din Daegu a descris evenimentul ca "o criză fără precedent" și le-a cerut locuitorilor să stea în case.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri