Live

Obama compară modurile diferite în care au fost acoperite mediatic dispariția submarinului Titan și tragedia migranților din Mediterana

Data publicării:
Colaj foto: Profimedia Images

Fostul președinte american Barack Obama a făcut o paralelă între modurile diferite în care au fost acoperite de mass-media tragedia celor 700 de migranți scufundați în Peloponez și dispariția submersibilului Titan, cu cinci pasageri la bord, transmite greekreporter.com.

Vorbind vineri la Atena, înainte de a afla deznodământul tragic al submarinului Titan și al celor cinci pasageri, Obama a spus:

„Există o potențială tragedie în desfășurare cu submarinul care primește o acoperire minut cu minut în întreaga lume. Acest lucru este de înțeles, deoarece cu toții dorim și ne dorim ca acești oameni să fie salvați. Dar, faptul că acest lucru a primit mult mai multă atenție decât faptul că 700 de oameni s-au scufundat este greu de înțeles.”

Comentariul lui Obama a precedat anunțul făcut de Paza de Coastă a SUA, potrivit căruia toți cei cinci pasageri ai submersibilului dispărut au murit după ce un „câmp de resturi” de pe navă a fost descoperit în apropierea epavei Titanicului.

Potrivit oficialilor Gărzii de Coastă, resturile au fost generate de o „implozie catastrofală”. Au fost descoperite cinci piese majore ale submersibilului, denumit Titan, inclusiv conul nazal.

Soarta submersibilului a captat atenția întregii lumi. Au ieșit la iveală detalii despre fiecare pasager de la bord, motivele pentru care au plecat și preocupările legate de submersibil. O revărsare de empatie și sprijin s-a revărsat pe rețelele de socializare pentru bărbații care au cheltuit fiecare 250.000 de dolari pentru a explora epava Titanicului.

Pe rețelele sociale oamenii au semnalat reacția disproporționată față de submarinul Titan în comparație cu recenta tragedie din largul coastelor Greciei, în care o ambarcațiune care transporta între 400 și 750 de migranți s-a scufundat.

Doar 104 persoane au fost salvate, iar restul sunt de negăsit.

Unele persoane denunță reacția disproporționată în ceea ce privește acoperirea mediatică, acțiunile guvernamentale și empatia exprimată online.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Suma astronomică pe care economia Germaniei o pierde pentru că nu găsește suficienţi angajați (studiu)

A murit Bernard Hill, actorul cunoscut pentru rolurile din „Titanic” şi „Stăpânul Inelelor”

Nehammer anunță teste ADN și "controale stricte". Noile măsuri luate de Austria contra migranților

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Partenerii noștri