Obama compară modurile diferite în care au fost acoperite mediatic dispariția submarinului Titan și tragedia migranților din Mediterana

Data publicării:
colaj migranti titan
Colaj foto: Profimedia Images

Fostul președinte american Barack Obama a făcut o paralelă între modurile diferite în care au fost acoperite de mass-media tragedia celor 700 de migranți scufundați în Peloponez și dispariția submersibilului Titan, cu cinci pasageri la bord, transmite greekreporter.com.

Vorbind vineri la Atena, înainte de a afla deznodământul tragic al submarinului Titan și al celor cinci pasageri, Obama a spus:

„Există o potențială tragedie în desfășurare cu submarinul care primește o acoperire minut cu minut în întreaga lume. Acest lucru este de înțeles, deoarece cu toții dorim și ne dorim ca acești oameni să fie salvați. Dar, faptul că acest lucru a primit mult mai multă atenție decât faptul că 700 de oameni s-au scufundat este greu de înțeles.”

Comentariul lui Obama a precedat anunțul făcut de Paza de Coastă a SUA, potrivit căruia toți cei cinci pasageri ai submersibilului dispărut au murit după ce un „câmp de resturi” de pe navă a fost descoperit în apropierea epavei Titanicului.

Potrivit oficialilor Gărzii de Coastă, resturile au fost generate de o „implozie catastrofală”. Au fost descoperite cinci piese majore ale submersibilului, denumit Titan, inclusiv conul nazal.

Soarta submersibilului a captat atenția întregii lumi. Au ieșit la iveală detalii despre fiecare pasager de la bord, motivele pentru care au plecat și preocupările legate de submersibil. O revărsare de empatie și sprijin s-a revărsat pe rețelele de socializare pentru bărbații care au cheltuit fiecare 250.000 de dolari pentru a explora epava Titanicului.

Pe rețelele sociale oamenii au semnalat reacția disproporționată față de submarinul Titan în comparație cu recenta tragedie din largul coastelor Greciei, în care o ambarcațiune care transporta între 400 și 750 de migranți s-a scufundat.

Doar 104 persoane au fost salvate, iar restul sunt de negăsit.

Unele persoane denunță reacția disproporționată în ceea ce privește acoperirea mediatică, acțiunile guvernamentale și empatia exprimată online.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri