Live

Video&Foto Olimpiada Eschimoșilor: Cum trasul de urechi, săritura focii și aruncarea bombei țin în viață obiceiuri străvechi din Alaska (BBC)

Data publicării:
Fiecare probă sportivă practicată la Jocurile Olimpice ale Eschimoșilor are propriul său istoric legat de viața tradițională a nativilor din Alaska. Colaj foto: Profimedia Images / Twitter

În a treia zi de miercuri din luna iulie în fiecare an încep Jocurile Olimpice Mondiale Eschimo-Indiene (WEIO) organizate în Fairbanks, Alaska, un eveniment ce se desfășoară pe durata a patru zile în care spectatorii îi pot privi pe sportivi întrecându-se în probe precum trasul de urechi, aruncarea bombei sau săritura focii, relatează BBC.

Cu sute de ani în urmă, nativii care trăiau în așezările de pescari de pe coasta Alaskăi aveau o metodă unică de a comunica atunci când se întorceau victorioși de la vânătoare.

După ce prindeau o balenă, un mesager alerga spre sat, iar, când era în văzul locuitorilor, sărea în aer cu ambele picioare ridicate. Sătenii știau atunci că era timpul să se pună în mișcare și să ajute la căratul capturii înapoi acasă.

Dar loviturile de picior nu erau folosite mereu pentru a transmite un mesaj pozitiv. Un singur picior ridicat putea să semnaleze faptul că cineva fusese rănit.

Odată cu trecerea timpului și progresul tehnologiei, aceste forme de comunicare la mare distanță au dispărut. Dar, o dată pe an, tradiția renaște atunci când comunitatea se reunește pentru a organiza Olimpiada Eschimoșilor.

Fiecare eveniment are propria sa poveste și face parte din istoria nativilor din Alaska.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mai mulţi ruşi şi belaruşi aleși voluntari pentru Jocurile Olimpice de la Paris au primit mail că nu mai sunt acceptați

Record de cazuri de febră dengue în Franţa de la începutul anului 2024, chiar înainte de Jocurile Olimpice

Un avion de mărfuri cu două persoane la bord s-a prăbuşit în Alaska. Nu au fost găsiţi supravieţuitori

Patinatoarea Kamila Valieva a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Rusia spune că este o „decizie politică”: „Nu suntem de acord”

Partenerii noștri